Gyurcsåny fideszes szålról beszél Ɛszöd kapcsån

2013-05-23 15:12:45

Teljes egĂ©szĂ©ben nyilvĂĄnossĂĄgra hoznĂĄ az Ƒszödi kiszivĂĄrogtatĂĄs ĂŒgyĂ©ben vĂ©gzett titkosszolgĂĄlati vizsgĂĄlat anyagĂĄt GyurcsĂĄny Ferenc, bĂĄr szerinte ez a Fidesznek nem lenne Ă©rdeke, mert rĂĄjuk nĂ©zve is ĂșjdonsĂĄgok derĂŒlnĂ©nek ki.

GyurcsĂĄny Ferenc sajtĂłtĂĄjĂ©koztatĂłt tartott, ahol a Heti VĂĄlaszban megjelent cikk kapcsĂĄn azt mondta: nem csak az MSZP-t, de egĂ©sz MagyarorszĂĄgot ĂĄrultĂĄk el a kiszivĂĄrogtatĂłk. A volt kormĂĄnyfƑ megerƑsĂ­tette, hogy a leĂ­rtak több ponton is egyeznek azokkal az informĂĄciĂłkkal, amelyeket korĂĄbban Ƒ is kapott az ĂŒgyrƑl. HangsĂșlyozta azonban, hogy neki sincsenek megdönthetetlen bizonyĂ­tĂ©kai az ĂŒgyben Ă©s a megjelentek sem azok. GyurcsĂĄny Ășgy vĂ©lte, a kiszivĂĄrogtatĂłkat nem csupĂĄn az MSZP-n belĂŒl kell keresni, szerinte bizonyos szĂĄlak a debreceni vĂĄroshĂĄzĂĄra vezetnek. A volt kormĂĄnyfƑ hozzĂĄtette, hogy az ĂŒgy ĂșjbĂłli felmelegĂ­tĂ©se elsƑsorban a Fidesznek az Ă©rdeke, hiszen eltereli a figyelmet a trafikbotrĂĄnyrĂłl Ă©s feszĂŒltsĂ©get lehet vele kelteni az Ă©pp szövetsĂ©gre kĂ©szĂŒlƑ ellenzĂ©ki pĂĄrtok között.

GyurcsĂĄny Ferenc a NĂ©pszabadsĂĄg azon kĂ©rdĂ©sĂ©re, hogy a MesterhĂĄzy AttilĂĄnak korĂĄbban ĂĄtadott zĂĄrt borĂ­tĂ©kban is Szili, Szekeres Ă©s Baja neve szerepelt-e, mint a lehetsĂ©ges kiszivĂĄrogtatĂłk, azt vĂĄlaszolta: neveket tovĂĄbbra sem mond, de „nagyfokĂș ĂĄtfedĂ©sek” vannak azon szereplƑk Ă©s a megnevezettek között, akiket az ĂŒgy mögött „sejtett”.

GyurcsĂĄny lapunk azon kĂ©rdĂ©sĂ©re, hogy Ă©letszerƱnek tartja-e a hĂĄrom politikus rĂ©szvĂ©telĂ©t a vĂ©lt összeeskĂŒvĂ©sben, a volt kormĂĄnyfƑ azt vĂĄlaszolta: ha eddig sikerĂŒlt tĂĄvol tartania magĂĄt attĂłl, hogy szemĂ©lyeket minƑsĂ­tsen, Ă­gy ezt most sem teszi meg. „Az elmondott törtĂ©net szĂĄmtalan kĂ©rdĂ©st felvet. De fogalmunk sincs arrĂłl, hogy igaz, vagy nem igaz. Így aztĂĄn kellƑ higgadtsĂĄggal Ă©s mĂ©rtĂ©kletessĂ©ggel kell viszonyulni hozzĂĄ. A sztorinak ezen a ponton vĂ©ge van, egĂ©szen addig, amĂ­g valaki elƑ nem ĂĄll cĂĄfolhatatlan bizonyĂ­tĂ©kokkal” - fogalmazott a NĂ©pszabadsĂĄgnak az ex-kormĂĄnyfƑ.

GyurcsĂĄny a korĂĄbbi nemzetbiztonsĂĄgi vizsgĂĄlat kapcsĂĄn kĂ©rdĂ©sĂŒnkre azt mondta: semmi kockĂĄzatot nem lĂĄt abban, hogy az elkĂ©szĂŒlt jelentĂ©snek bĂĄrmely rĂ©szletĂ©t nyilvĂĄnossĂĄgra hozzĂĄk.

„Ha ahhoz fƱzƑdik Ă©rdek, nyugodtan nyilvĂĄnossĂĄgra lehet hozni mindent. Annyit azonban megjegyeznĂ©k, hogy a Fidesz sem örĂŒlne, ha minden hozzĂĄfĂ©rhetƑvĂ© vĂĄlna abbĂłl, amit a titkosszolgĂĄlat az Ƒszödi ĂŒgyben feltĂĄrt. A törtĂ©net nem ott kezdƑdik Ă©s fejezƑdik be, hogy valakik ezt a hanganyagot ĂĄtadjĂĄk valakinek. Ez a felvĂ©tel egy hosszĂș lĂĄncon ment keresztĂŒl, Ă©s ebben a lĂĄncban van olyan fontos elem, amely Ă©rdemben Ă©rinti a Fidesz eddig hangoztatott pozĂ­ciĂłjĂĄt. BĂĄtorĂ­tom a kormĂĄnyt, hogy ne csak a fontos rĂ©szleteket nem tartalmazĂł összefoglalĂł jelentĂ©st, hanem minden vizsgĂĄlati, elemzƑ adatot hozzanak nyilvĂĄnossĂĄgra az ĂŒgyben” - fogalmazott a NĂ©pszabadsĂĄgnak a volt kormĂĄnyfƑ.

GyurcsĂĄny Ferenc arra a kĂ©rdĂ©sĂŒnkre, hogy hisz-e a DK-tag SzabĂł BĂĄlint ĂĄltal elmondott törtĂ©net hitelessĂ©gĂ©ben, azt vĂĄlaszolta: a törtĂ©net mĂ©g nem egĂ©sz, Ă©s amĂ­g nem az, nem is kĂ­vĂĄnja minƑsĂ­teni.

ForrĂĄs: Nol.hu

Vissza...