Trafikmutyi Veszprémben is?

2013-05-22 14:28:30

Minden jel arra utal, hogy irányított módon zajlott a pályázatok elbírálása Veszprémben is. Ha csak a Veszprémben nyertes pályázók listáját tekintik meg, fel sem tűnik, hogy van olyan a Fidesz 2010-es országgyűlési választási kampányában jelentős szerepet vállalt vállalkozó, akinek családtagjai kilenc koncessziót nyertek el.

S ha a vele a vállalkozásában, munkatársi viszonyban lévőket is hozzá vesszük, ez a szám tovább növekszik. Vajon mi lehet az oka, hogy a saját nevén az érintett nem nyert egyetlen koncessziót sem? Pedig állítólag saját nevén is nyújtott be pályázatokat.

S vajon hogyan lehetséges, hogy Veszprémben trafikkoncessziónak van olyan nyertese is, aki a másik négyet az egy néven megnyerhető ötből mind Pécsen nyerte. Van, aki Veszprém megyében nyert még két trafikot, a Veszprémben megnyert másik kettő mellé. S olyanokat is lehet találni, akik a főváros egyes kerületeiben voltak még pályázatukkal Veszprém mellett sikeresek. Az sem kevésbé érdekes, hogy élsportoló kettő trafikot is nyithat Veszprémben, másik kettőt pedig az édesanyja, Csurgón és Nagykanizsán.

A média segítségét is kérve felszólítjuk a veszprémi Fideszes politikusokat, hogy 8 napon belül nyilatkozzanak!

Azt gondoljuk, a veszprémi Fideszes politikusoknak ebben a helyzetben nem lehet némának maradni. Nyilatkozniuk kell! Nyilatkozzanak elsősorban Dr. Navracsics Tibor, mint a veszprémi Fidesz elnöke, Dr. Mihalovics Péter, mint a veszprémi közgyűlés Fidesz frakciójának frakcióvezetője, Porga Gyula, mint a város polgármestere és a közgyűlés Fidesz és a KDNP támogatásával ott ülő képviselői büntetőjogi felelősségük tudatában, hogy sem formális, sem informális módon nem vettek részt a trafikpályázatok előkészítésében. Emellett arról is nyilatkozzanak, hogy nem kapták meg a pályázaton részt vevők nevét, nem tettek javaslatot a nyertesek vagy vesztesek személyére, illetve nem vettek részt "semmilyen trafikokkal kapcsolatos" megbeszélésen.

Amennyiben ez nem történik meg, kénytelenek leszünk a pályázaton vesztes és nyertes személyekhez fordulni és közreműködésüket kérni a nyilatkozat adására kért politikusokról meg azt gondolni, van valami takargatnivalójuk.

Meggyőződésünk, hogy egyformán érdeke a sikeresen pályázóknak és az elutasítottaknak is tisztázni ezt a visszaélésgyanús helyzetet!

Akik bűncselekményt követtek el és befolyásolták a pályázatok kimenetelét, azoknak a törvény előtt kell felelni cselekedeteikért!

Reméljük, újra átgondolja Dr. Navracsics Tibor-mint közigazgatási és igazságügyi miniszter- a Hír Tv-ben elmondott mondatait és nem elbizonytalanodik, nem újraértelmezi, vagy visszavonja azokat, hanem a Fidesz országgyűlési frakcióját győzi meg arról, hogy Péterfalvi Attila útmutatásainak megfelelően a sikeres és az elutasított pályázatok nyilvánossá tételét a továbbiakban ne akadályozzák, hanem segítsék!

Amennyiben nem nyilatkoznak az erre felszólított politikusok, kénytelenek leszünk magunk keresni az igazságot! Kérjük ezért mindazokat, akik hiteles információkkal bírnak, hogy osszák meg velünk a pályázatokkal kapcsolatos ismereteiket. Akiket sérelem ért, akikkel szemben bűncselekményt követtek el, vállaljuk a segítésüket és az információk megadása esetén akár szükséges feljelentések megtételével is melléjük állunk!

A Világos Veszprémért Mozgalom tagjai és az azt segítő civil szervezetek és pártok (Demokratikus Koalíció, Józan Ész Társasága, Kádártai Lakosok Egyesülete, Lokálpatrióták, Szabad Polgári Egyesület, Szolidaritás; Szövetségben Együtt Magyarországért) 

A Veszprémben nyertes pályázók:

HU3057 Veszprém Bakó Mihály
HU3057 Veszprém Bujdos István
HU3057 Veszprém Csikós Attila Péter
HU3057 Veszprém Felde István Gergő
HU3057 Veszprém Herendi Adrien Éva
HU3057 Veszprém Hudvágner Péter Sándor
HU3057 Veszprém Hudvágner Péter Sándor
HU3057 Veszprém Irmes Bence
HU3057 Veszprém Irmes Bence
HU3057 Veszprém Irmes Károlyné
HU3057 Veszprém Jáger János
HU3057 Veszprém Karli Gyuláné
HU3057 Veszprém Katona István
HU3057 Veszprém Kériné Gál Teréz
HU3057 Veszprém Maczkóné Szefcsik Katalin
HU3057 Veszprém Markó Józsefné
HU3057 Veszprém Molnár Viktória
HU3057 Veszprém Molnár Viktória
HU3057 Veszprém Muráti Adrienn Betti
HU3057 Veszprém Oberna István
HU3057 Veszprém Oláh Norbert
HU3057 Veszprém Oláh Norbert
HU3057 Veszprém Rácz László
HU3057 Veszprém Schuch István Timuzsin
HU3057 Veszprém Schuch István Timuzsin
HU3057 Veszprém Stribl Ágnes
HU3057 Veszprém Stribl Ágnes
HU3057 Veszprém Szűcs Miklósné
HU3057 Veszprém Szűcs Miklósné
HU3057 Veszprém Szűcs Viktória
HU3057 Veszprém Szűcs Viktória
HU3057 Veszprém Szűcs Viktória
HU3057 Veszprém Tálos Lajos Árpád

Országos lista

Előzmények

Vissza...