Kedves Feleim a Nemzeti Együttműködés Rendszerében!

2013-05-19 05:49:03

Nem értelek Benneteket. Folyton fanyalogtok, Nektek semmi sem jó. Nem vagytok hajlandóak tudomásul venni, hogy ha a Vezérnek jó, akkor Nektek is jó. Ti is jól érzitek magatokat. Látom rajtatok. Még volt mit felvennetek, nyilván ettetek is ma már valamit.

Most azt hallom mindenhonnan, hogy ez a cigarettás sztori nem tetszik Nektek. Meg hogy mutyifilter. Addig hisztiztek, nyavalyogtok, míg kijön innen mellőlünk, a Lendvay utcai székházból egy vaniliás karikának öltözött nemzeti érzelmű gyilkos, és helyre tesz Benneteket. Hát, kell ez nektek?

Most is idejöttök, meg fogtok engem tapsolni, pedig én csak a Kedves vezető dicsőségét zengem. Az én szívemet igenis büszkeség feszíti, a Tieteket meg a lábon kihordott infarktus. Én például igenis boldog vagyok, hogy olyan korban élhetek, amikor új igék születnek. A főnévi igeneve a trafni. Én trafok, te trafsz, ő trafik. Ő is csak akkor trafik, ha fideszes. Különben nem trafik. Úgy is mondhatnám, az erősebb kutya trafik.

Mi trafunk, ti traftok, ők trafnak. Trafnak ránk. Az ország harmada szavazott rájuk, de kétharmaduk van, tehát a száz százalék az övék. Mi bajotok van? Sima matek, ti is ezerszer kiszámoltátok. Árassza el tehát lelketeket a honleányi és honfiúi lelkesültség: itt lehetünk, mint passzív dohányosok. Övék a dohány és mi szívunk.

Mit vártatok? Akinek nincs trafikja, az annyit is ér. Meg lehet élni 47 ezer trafikból. Éljen az unortodox nemzeti dohánybolt. Fogadjunk, hogy nem tudtátok, de ez is egy ige. Dohánybolt. Bolt nincs.

Összeült a fideszes központi bizottság és eldöntötte, kinek legyen valamilye, és kinek ne legyen. Hallom mindenhonnan, hogy azt mondjátok, ez egy maffia. Pedig az a bajotok, hogy nem vagytok fideszesek. Ha azok lennének, most ti is trafhatnátok. Ehelyett azt kajabáljátok, hogy Orbáűn-maffia, meg trafikkormány? Nem tudtátok, hogy ezek ilyenek? Nem itt éltek húsz éve? Vagy meghat titeket a Navracsics Tiborc panasza? Hofi már régen megmondta, miért lopnak. Hagyománytiszteletből.

Okvetetlenkedtek, aprehendáltok, tiltakoztok, demonstráltok, tüntettek folyvást, pedig az új rendszer tele van újításokkal. Mert bemegy például a kiskorú magyar az új, fideszes, akarom mondani: nemzeti trafikba, kér egy fagylaltot, mert itt az is van kérem, erre a pult alól előugrik egy békemenetes vagy egy Fidesz-gárdista és letartóztatja a tulajt, hogy kiszolgálta a gyereket. Mert ki tudja, a hideg nyalóka mellé vett-e bagót is. Ki fogja ezt ellenőrizni? A terrorelhárítók? Hát mindenhová Orbán Viktor álljon? Mert hogy lesz itt aknamunka, az biztos. A gaz uniós imperialisták mindenhol ott vannak. A nemzetközi helyzet fokozódik. Az unió például azért nem szeret minket, mert nem érti, hogy a család tisztelete és a katolikus értékek egyenlővé váltak azzal, hogy minden héten kiderül egy fideszesről, hogy veri a nőket.

Nézem a savanyú arcotokat. Éneklitek, hogy hamvadó cigarettavég. És hogy Titeket is csak égve dobtak el. Voltatok boldog lángolók, most a szobátokban magatok vagytok és merengtek a múltak ütemén.

Pedig elég lett volna megbecsülni azt a múltat. A nyolc évet. Igen, azt a nyolc évet, amikor a trafikosnak nem kellett még fideszesnek lenni, és még jobban is éltél. Igen, Gyurcsány idején volt ez. Nézd meg a számládat, akkor fizettél-e kevesebbet, vagy most. Nézd meg, mennyi volt egy kiló kenyér, a hús, a tej, a tojás, a benzin. Akkor tudtál-e félretenni kicsit, adni zsebpénzt a gyereknek, az unokának, vagy most.

De miket beszélek? Még a végén kijön a sósavas pacák innen a székházból és jól leönt valamivel. Valami maszlaggal.

Tehát én inkább büszke vagyok. Végül is, jó ez így. Cigi és fagyi egy helyen. Egyszerre lehet nyalni és szívni. Igaz, nem mindegy, melyik a mi reszortunk.

És lesznek itt még csodák. Lehet majd a fideszes trafikban előbb-utóbb nemzeti ételt és italt is kapni. Rántott húst és pálinkát. Majd az lesz a szöveg, hogy ne a multinál vedd, hanem a magyarnál, ami azt jelenti, fideszes. Addig is dolgozz kegyelmesék birtokán, legyél cseléd, és várd meg, amíg ismét aktuális lesz a vicc. Megérkezik a Fidesz-vezérkara a földre, hogy megnézze, hol tart az aratás. Az öregember éppen kaszál. Nézi ám ezt a fideszes földesúr, izé, akarom mondani, a nemzetet képviselő országgyűlési képviselő és polgármester, és azt mondja: bátyám, ez mind nagyon szép, de ha a hátára egy gereblyét szerelne, akkor hatékonyabb lenne a munka, hiszen össze is tudná szedni, amit lekaszált. Az öreg felteszi a gereblyét és vonszolva magát, csetlik-botlik ugyan, de halad előre. Ismét megszólal a fideszes földesúr: bátyám, kétélű kasza kéne előre, mert így az egyik húzással nem kaszál le semmit. Mire az öreg: hát, a tökömre ne akasszak viharlámpát, hogy éjjel is tudjak dolgozni?

Szóval, kedves barátaim, itt, a nemzeti együttműködés rendszerében, semmi okotok az aggodalomra, a hisztire pedig végképp. Menjetek haza békével, áldjátok a Semjén Zsoltot, hogy csak védett állatra, de emberre még nem kér vadászati engedélyt. Aztán ha eljön az idő, kábé egy év múlva, menjetek el szavazni. Akarom mondani fideszül: savazni.

Különben elfolyik a dohány és a lé. Döntsétek el, meddig akartok még szívni. Nehogy aztán jövő májustól csak nyalni lehessen.

Forrás: Demokratikus Koalíció

VARGA GERGŐ, A DK MISKOLCI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐJÉNEK BESZÉDE A FIDESZ-SZÉKHÁZ ELŐTT

Vissza...