Gyurcsány ellen

2013-05-16 12:04:13

Hovatovább Gyurcsány Ferenc lesz az egyetlen felelőse az összes rossznak, ami ebben az országban történt, de legalább is ő az, aki elsőként tudna politikai konszenzust teremteni ebben az országban. Amely konszenzus persze arról szólna, hogy Gyurcsány üldözendő, elüldözendő, kiiktatandó, stb...

 

Hogy a volt miniszterelnök a jelenleginek a legnagyobb ellensége, azt még megértem; azt a megaláztatást, amit Orbánnak el kellett szenvednie a miniszterelnök jelölti tévévitában, azt nagyon nehéz, sőt, feltehetően lehetetlen kiheverni. Ha tehát Orbán mindent elkövet és elkövettet annak érdekében, hogy Gyurcsány eltűnjön a közéletből - hogy pontosan hova, arról eddig is lehettek sejtéseink - abban nincs semmi meglepő.

Hanem a Milla, amelyik nem hajlandó Gyurcsánnyal együtt tüntetni a trafik-mutyi ügyében. A Bajnaiba tagozódott szervezet, amely nálam már akkor elvesztette hamvasságát, amikor kirekesztően lépett föl, meghatározva azt, kik jelenhetnek meg demonstrációin és kik nem, vajon milyen megfontolás alapján üldözi továbbra is Gyurcsányt? Miért fontosabb a számára a DK elnökének megbélyegzése, mint az orbáni adminisztráció elleni közös fellépés? Miért vélik úgy a millások, hogy a velejéig antidemokratikus rendszer elleni együttes fellépésbe nem illeszthető be az egykori kormányfő?

És miért gondolja az Együtt csapata, hogy az együttműködést a különállással lehet a legjobban demonstrálni? És miért gondolja Bajnai úgy, hogy ezt a diktátumot el kell fogadnia a Millától? Gyurcsány rengeteg hibát követett el, sőt akár a kétharmados Fidesz-győzelmet is a nyakába lehet varrni. De azt talán még sem lehet ráfogni, hogy lebontotta a demokráciát. Akkor most mi a fontosabb?

Forrás: Népszava.hu

Vissza...