A Fidesz végnapjai?

2013-05-11 09:46:47

Úgy tűnik, már a Fideszt támogató jobboldaliak közül is egyre többen értik, hogy ezzel a dohánytrafik üggyel kapcsolatosan valami nagyon nincs rendben az általuk kedvelt és támogatott párt körül. Jobboldali publicisták közül is egyre többen ismerik fel és írnak arról, ebből a „mutyiból” igazán nagy baj lehet.

Rádöbbentek már ők is, itt nem arról van szó csupán, hogy egy -egy önkormányzat Fideszes vezetése, polgármestere avatkozott abba bele, hogy miként dőljön el, ki legyen a nyertes és kit utasítanak el az épp aktuális pályázaton.

Ha ennek az ügynek az előzményeire visszatekintünk, már jó egy évvel ezelőtt kiderült, a trafiktörvény megalkotása nem más mint a korrupció állami szintre történő emelése.

Egyre nyilvánvalóbb, mára olyan politikai hatalom épült ki Magyarországon, amelyik nem az állampolgárok szolgálatát, hanem saját, s a hatalmát megtartani segítők érdekeit tartja csupán szem előtt. Egyáltalán nem túlzás azt állítani, ma Magyarországon olyan politikai érdekcsoport szerzett korlátlan hatalmat, amelyik bűnöket követ el, s amely bűnök csupán azért nem fedhetőek fel, mert a törvényeket is ők maguk alkotják, írják át érdekeiknek megfelelően. S azért, hogy törvényalkotóként könnyebb dolguk legyen, a demokratikus intézményrendszert leépítették, új és a hatalmuk megtartását garantálni tudó alaptörvényt írtak, vazallusaik, s bűntársaik révén mára elfoglaltak minden valamikor függetlennek tekinthető intézményt.

Akik nem kollaborálnak velük, azok pedig leginkább rettegnek. Félik a döntéseiket, meghúzzák magukat és nem mernek segíteni, leleplezni a disznóságokat. Pedig lassan érdemes lenne elgondolkodni ezen. Recseg-ropog ugyanis a hazugságvár! Egyre több publicista fedezi fel, hogy ami eddig ebben az országban az elmúlt 3 évben történt, az nem más, mint a Kádár- rendszer biztonsága iránti nosztalgiára építő, autoriter egypártrendszer visszahozása, a köztársaság és a demokrácia tervszerű felszámolása.

Az trafikbotrány egyre több részletének megismerése segíthet a szemek felnyitásában!

„A botrány rövid története

2013. február 15-ig kellett beadni a pályázatokat, és a határidő előtt négy nappal módosítottak, mert először csupán dohányáru árusítása volt a tervezetben, majd kibővítették egyéb termékekkel. Másrészt először 3,5%-os árrésről volt szó, ami 10% lett, sőt, a miniszterelnök javaslata szerint 12%-ra emelkedett volna, de ez hétfőn az Országgyűlésben nem merült fel.
A koncesszióra 15 ezer pályázat érkezett, amit két hónap alatt tíz -egyelőre anonim- szakértő bírált el formailag és tartalmilag. Sok olyan pályázat is beérkezett, ahol még üzlethelyiség sem volt, sőt, olyanról is hallani, hogy akik nem nyertek, azok a nyerteseknek üzlethelyiséget ajánlanak fel, illetve a nyertesek árulják a koncessziójukat.”
(forrás: hir6)”

Egy évvel ezelőtt, 2012.februárjában olvashattuk az origo-hu-n az alábbiakat.

„A Fidesz parlamenti frakciója írta a dohány-kiskereskedelem újraszabályozásáról szóló törvényjavaslatot, annak megalkotásában azonban volt szerepe a Continental Dohányipari Zrt.-nek is - közölte budapesti sajtótájékoztatóján Lázár János frakcióvezető a jogszabály születéséről szóló sajtóhírekre reagálva.A Népszabadság hétfői számában azt írta, hogy Lázár János, a törvény beterjesztője és Sánta János, a Continental Dohányipari Zrt. vezetője együttműködött a trafiktörvényként ismert jogszabálytervezet kialakításában, melynek célja a hazai dohányipar, pontosabban a sátoraljaújhelyi cég helyzetbe hozása. Sánta János a Népszabadságnak nyilatkozva tagadta, hogy ő írta volna a tervezetet, de elismerte, hogy részt vett a kidolgozásban.

A múlt héten a Napi Gazdaság írta meg, hogy az Európai Bizottságnak megküldött tervezet egy Sánta János nevű felhasználó gépén készült. A lap cikkében az is szerepelt, hogy noha a dokumentum február 16-án került fel a honlapra, már szerepeltek benne azok a módosítások, amelyeket Lázár János 20-án nyújtott be. (A javaslatról való szavazást az utolsó pillanatban végül másodszor is elhalasztotta a Fidesz, az előzetes uniós vizsgálatra hivatkozva. Erről bővebben itt olvashat.)

Lázár hétfői sajtótájékoztatóján közölte, eredetileg is azt szerette volna, hogy a jogszabály megalkotásában legyen szerepe a Continentalnak, mivel egy magyar dohánygyártóról van szó. Ezért teljesen természetesnek nevezte, hogy igyekezett megtudni a cég véleményét.

A Continental elosztóközpontja Hódmezővásárhelyen van, ahol Lázár János a polgármester. A politikus korábban a kormány támogatásáról biztosította a céget annak 15. születésnapjára küldött videoüzenetében. A vállalat felügyelőbizottságának tagja többek között Dancsó József fideszes képviselő.”

Mindezekből szerintem az derül ki, tervezett módon zajló csalásról, egy 20 milliárdos üzlet gátlások nélkül történő lenyúlásáról van szó. S ebben az első számú döntéshozók az igazi felbujtók.

Azt írtja ma egy cikkében a Népszabadság, a döntésekről a kormányfő is tudhatott.

Látszik, hogy a Fidesz körül a dolgok nagyon nincsenek rendben. Ezt jelzi az is, hogy tegnap Balatonfűzfőn., Gyurcsány Ferenc fórumán a Fideszes ellentüntetők száma már az egy tucatot sem érte el. S ahhoz, hogy ennyien egyáltalán legyenek, helyi vezetőik is jelen kellett, hogy legyenek. A tüntetők között-szerintem eddig példátlan módon- ott volt, a Fidesz egyik országgyűlési képviselője, Litér polgármestere, Szedlák Attila is. A képviselő úr egy éve ilyenkor igazán kínos ügybe keveredett. Gyógypedagógus felesége Balatonvilágos közelében 34 hektár szántó haszonbérleti jogát nyerte el földpályázaton. S mikor a Blikk ezt alaposan megszellőztette, a politikai támadásokra hivatkozva mondott csak le róla. S ott volt a tüntetők között Balatonalmádi Fideszes polgármestere, Keszey János is, aki igen sokat tett azért, hogy egy „álcivil” tiltakozó mozgalom segítségével zátonyra segítse a Szentkirályszabadjai polgári reptér megvalósítását. Egy olyan reptér megvalósítását, amely pedig ebben a térségben jelentős mértékű fejlesztéseket, sok-sok munkahelyet eredményezhetett volna.

Így írnak a Facebookon a tegnap történtekről a Demokratikus Koalíció oldalán.

„Balatonfűzfőre érkeztünk lakossági fórumra. A Fidesz országgyűlési képviselője, Litér polgármestere Szedlák Attila, aki családjával földmutyi botrányba keveredett, eljött tüntetni az épület elé. Gyurcsány Ferenc odament hozzá és megkérdezte, mi van a trafikpályázatokkal, a földmutyikkal és azt mondta: " ha polgármesterként és országgyűlési képviselőként ez a legnagyobb teljesítménye, hogy eljön tüntetni, akkor nagy bajban van az ország" -válasz helyett a képviselő csak zavartan mosolygott... és igyekezett a kezében tartott táblával takarni az arcát, hogy ne lehessen fotózni.”

Lehet, hogy ezzel némi meglepetést okozok, de leírom, mi történt szerintem a fórum előtt tegnap, s leírom az ezzel kapcsolatos gondolataimat.

A művelődési ház előtt láttam gyülekezni az említett urakat. Mivel látásból elég jól ismerem a polgármestereket és nyilván ők is tudják, ki vagyok, odaléptem hozzájuk, kezemet is nyújtva. Örömömre elfogadták azt. Bemutatkoztam a velük tüntetők mindegyikének. Azoknak is, akiket még eddig nem ismertem. (Meggyőződésem, hogy nekünk itt a „végeken” mielőbb abba kellene hagyni az ellenségeskedést. Ennek ugyanis csak rossz vége lehet.) Próbáltam őket arra rábeszélni, jöjjenek be a fórumra és beszélgessünk tisztességesen. Valamelyikük azt mondta, nem jönnek, mert még megverjük odabenn őket! (Tény, hogy indulatosabb mondatok is elhangzottak. Sokakat háborít fel ugyanis joggal, hogy odajönnek egy általunk szervezett fórumra az ellentüntetők. Miért van az, hogy már beszélgetni sem akarják engedni a helyzetet másként látókat, a másként gondolkodókat és csak nyújtogatják az egyre nyilvánvalóbban ostoba feliratokkal tarkított táblácskáikat?) Egy demokratikus berendezkedésű országban teljesen normális, ha ugyanazt a történetet sokféleképpen, eltérő módon látjuk. A polgármesterek még a szalonképesebb feliratú transzparenseket tartogatták, de azokról is lerí sajnos a tájékozatlanságra építő demagógia. Ha nem akarjuk, hogy testvérharc legyen a történet vége, közelednünk kell egymáshoz! Nekik is meg kell érteni, akiket most az értük kiálló vezetőiknek vélnek, lehet (szerintem biztos), hogy éppen azok az ország valódi ellenségei. S nekik is kell abban segíteni, hogy az ország tartása és állampolgárainak hite ne roppanjon végleg össze.

Ha beszélgetnénk és tudnának ránk figyelni, talán jobban megértenék, ez a világ nem fehér és fekete. Sokkal színesebb annál! S talán lekerülhetne az ő szemükről is a szemellenző, ha végighallgatnák az érveinket. Valaki más azt kiabálta, menjek már be a fórumra én is, mert a főnököm végre bement. Szinte gondolkodás nélkül válaszoltam, nekem Gyurcsány egyáltalán nem a főnököm. Őt én a barátomnak tartom és ezért, meg az általam is igaznak vélt helyzetértékelései miatt tartok vele! S jobban tennék, ha nem a madarat tolláról közmondással érvelnének csupán, hanem a z elmúlt idők történések valódi tartalma után néznének!

Azt remélem, hogy legközelebb tüntetni már nem jönnek el. Beszélgetni annál inkább!

A képek a Napló-online-ról származnak!

Vissza...