Megszüntették a (Horn) Gyula- bérletet

2013-05-05 06:01:30

Ha az „emútnyócévben” történt volna ilyesmi, egészen bizonyosan lett volna belőle jó nagy balhé. Nem hiszem, hogy megúszta volna a Gyurcsány vagy a Bajnai kormány pár kuka kiégetésével!

Voltak ugyan az ő idejükben is olyan elképzelések sejtésem szerint, hogy ezt a költségvetést jelentősen terhelő és még Horn Gyula idejében a 65 év feletti időskorúaknak bevezetett ingyenes utazási lehetőséget kivezessék, de a papírra vetett elképzeléseket vélhetően időben és örökre elnyelte valamelyik minisztériumi irodafiók.

Lehet, hogy ezeket vették most elő?

Vagy volt saját ötletük is bőségesen?

Március 15-én -a nagy hómizéria után egy nappal- derült ki sokak számára, hogy a távolsági buszközlekedést trükkös módon drágították.

Így írt erről például a Veszprémi Napilap.

Egy, neve elhallgatását kérő olvasónk - aki két nap után szombaton tudott végre hazautazni Várpalotára - elmondta a veszpreminapilap.hu-nak, váratlanul érte és nem kis felháborodást váltott ki az utasokból, amikor a Balaton Volán Veszprémből induló menetrendszerinti járatára felszállva "valamilyen pótdíjat" kellett fizetniük és melyről mindössze annyit tudtak meg ott, hogy tegnap óta van ez az új rendszer.

Március végén a megyei napilap is foglalkozott a témával, mert úgy érzékelték, "Népharag zúdul a volánokra." (Olvasóink meglepetéssel tapasztalták: azokon a járatokon, ahol korábban ingyenesen utaztak, ma úgynevezett kiegészítő jegyet kell váltaniuk, természetesen ellenértéke fejében. Hogy is van ez?)

Gondoltam, megkérem a Demokratikus Koalíció egyik országgyűlési képviselőjét, kérdezzen rá, mi történik valójában. Dr. Molnár Csaba kérdést nyújtott be Németh Lászlónénak.

Íme a levél: Klikkeljen ide!

Annak rendje és módja szerint 15 napon  belül a válaszlevél is megszületett! A levél a NER szellemében született és rutinosan hazudják el benne a tényeket.

Ha ide kattint, azt is elolvashatja!

Azt hiszem nem én vagyok az egyetlen, aki nem vette észre, hogy olyan nagyon érdekelte volna a történet az országos médiát! Túlléptek rajta, akár a "zemberek" egy jelentős része. A többiek meg majd megint a jegyárusítókat fogják az Orbán kormány helyett kiosztani.

No, és akkor itt az újabb történet a vonatközlekedés árának pótdíjjal történő megdrágítására és a 65 éven felüliek megsarcolására, az eddigi kedvezményektől való megfosztására! ( Még jó, hogy közben ilyen "jelentős" mértékben csökkentek a rezsidíjaink... :D)

Itt már egyáltalán nem érdekelte a törvényalkotót még a törvényes rend betartása sem. Így például a 30 napos határidő betartásával sem foglalkozott senki. (Ennyivel előbb illett volna a pótdíjak bevezetésének megtörténte előtt a változást bejelenteni.) Hogy mi a tanulság? Fogalmam sincs! A következményektől azért nagyon tartok. Egyszer ez az egész történet úgy fog az életünkbe betoppanni, akár egy atomvillanás! 

Vissza...