Félfordulat, hazugságverseny

2013-04-28 17:11:57

Bajnai, egykori szocialista miniszter majd miniszterelnök és Mesterházy, újabbkori szocialista pártelnök kis nyilvánosság előtt - a szocialista párt hét végi választmányi ülésén - megállapodtak egymással. A megállapodás egy összetett mondatban leírható: a jövő évi választásokon minden választókerületben közös jelöltet állítanak, és addig sem bántják egymást mások szeme láttára.

Egyúttal - ha jól értem az ún. "ellenzéki összefogásról" szóló sajtóhíreket - Mesterházyék hatáskörébe utalták a szintén egykori szocialista kormánytag és -fő Gyurcsány Ferenc pártjával, a Demokratikus Koalícióval való egyeztetést.

Aminek nyilvánvalóan az az egyetlen értelme, hogy mellékszereplőnek tekintsék a DK-t és a DK programját, valamint hogy legalább részben behódoljanak a Fidesz eredményes karaktergyilkosságának: zárójelbe tegyék, hogy Gyurcsány Ferenc és pártja létezik, él, és ne forduljanak a DK kívánságának és programjának megfelelően teljes testfelületükkel szembe Orbán pártállami rendszerével.

Mesterházy és Bajnai félfordulatra készülnek, nem pedig frontális támadásra. Ez a két szövetséges eddigi nyilatkozataiból is kiderül: Mesterházy elfogadja a fideszes "rezsicsökkentést" mint választási fogást, sőt tódít rajta (az MSZP még nagyobb nemzeti ajándékkal kedveskedne a leggazdagabb honpolgároknak), Bajnai pedig továbbra is fenntartaná a határokon túl élő magyarok választójogát, ezzel is csökkentve a hazaiak súlyát. Szerény véleményem szerint viszont nem a rezsi szorul "politikai támogatásra", hanem a legszegényebb egymillió ember Magyarországon - akik a legtöbbször lopott, vagy a szomszéd házából illegálisan kölcsönkapott árammal világítanak (ha egyáltalán világítanak), és fával (esetleg lopott fával vagy mindenféle hulladékkal) fűtenek.

Azt meg meg sem kéne említenem, hogy teljesen irracionális választójogot ajándékozni azoknak a magyaroknak, akik saját sorsuk alakulásában nem viselik döntésük következményeit.

Nem gondolom, hogy akár Mesterházyék, akár Bajnaiék hinnének saját populista nyilatkozataikban: mindketten felnőtt, diplomás emberek, mindketten tudják, hogy fideszes hazugságokat erősítenek. Csak éppen taktikusan úgy gondolják - és úgy számolgatják ki számukra pártjaik profi háttéremberei -, hogy a győzelem érdekében be kell szállniuk a választási hazugságversenybe: a hülyíthető magyarok további hülyítésébe és a szoft mélymagyarkodásba.

A Demokratikus Koalíció ez idő szerint hallgat. Gyurcsány Ferenc nyilatkozataiból azonban azt is tudjuk, hogy egyrészt hetente egyeztetnek Bajnaiék "csapatával", másrészt együttműködésre törekszenek Mesterházyékkal: azokkal a szocialistákkal, akik - a Fidesz oldalán - megakadályozták, hogy a Demokratikus Koalíció frakciót alapíthasson a magyar parlamentben.

Írnak pedig a mai napon 2013. április 28-át. És nem tudom, hogy részt kell-e vennie a DK-nak ebben az együttműködésben, ha az nem tűzi ki célul a fideszes demagógia és mélymagyarkodás felszámolását.

A demokratikus köztársaság és a politikai igazmondás helyreállításához szerintem 2006-ig, Őszödig, az őszödi beszédig kell visszamennünk, különben csak a hazugságverseny folytatódik.

Forrás: nolblog.hu

Vissza...