Németh Lászlóné beájulna

2013-04-26 18:59:50

Közröhej, de attól még igaz: a Békemeneteket szervező CÖF nemcsak elismerte, de még büszke is rá, hogy a kormánypárt finanszírozza. De csak azért, mert független civilek, különben nem finanszírozná.

Beismeréssel is felérő beismeréssel állt elő a költséghatékony logólopásáról is elhíresült független civilszervezet, amelynek független civil aktivistái leginkább a mindenki által alaptalanul támadott magyar kormány független civil megvédését tűzték ki célul. Történt ugyanis, hogy az úgynevezett Békemeneteket is szervező Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) a Haza és Haladás régóta tartó nyomására közzétette: 46,5 milliós évi bevételéből 40 milliót a Fidesz pártalapítványától kapott, éspedig adományként.

Csak Németh Lászlóné miniszter asszony meg ne tudja. Ha ugyanis Lászlóné ezt megtudja, magán és házon kívül lesz, de lehet, hogy egyenesen kiveri az ügy a biztosítékait, és magyarázatot vár majd, éppúgy, mint amikor kiderült számára, hogy a meghatározó módon állami tulajdonú Mol Bajnaiék alapítványának is adott támogatást, összesen 25 milló forintot. A negyven az ugye majd' kétszerese a 25-nek, úgyhogy Lászlóné is nyilván közel kétszeres hangerővel akad majd ki az ügyleten. Már ha megtudja.

Istenem, a Békemenetek, az egyszerű, derék, kétkezű civilek, akik spontán el- és megszánásból bármikor utcára vonulnak a kormányért, ha azt méltat- és alaptalan támadások érik a globalo-háttérhatalom és annak hazai bábjai részéről. Istenem, Bencsik András, Bayer Zsolt és a Seychelle-szigeteki túrája miatt távolmaradó Széles Gábor, amint alulról jövő civil önerőből őriznek és védenek! Közpénzen, ami még csak hagyján, de pártpénzen! A Békemenet, amint civil módon felháborodik, beolvas Európának, de a meghívott lengyel biodíszletet simán hagyja egy vonatban megfagyni, ha úgy adódik. A szellemi honvédelemre hívó Békemenetek, amelyek annyira civilek és spontának, hogy hálától elfúló hangon kitüntetik őket, miközben olyanokat dadognak, hogy "a Békemenettel a polgári Magyarország meg tudta védeni kormányát, az egész országot és a demokráciát".

Bayer Zsolt szerint a Békemenetek alapvetően nem költséges rendezvények, a tavalyi március 15-i vonulás például szerinte egy fillérjébe se került senkinek. "Mi más lenne, ami bármibe is kerülne?” – nyilatkozta akkor kérdésünkre a civil újságíró. Ezt kérdeznénk akkor most mi is.

Forrás: HVG.hu

Vissza...