A háziorvosi ügyelet át nem helyezéséről

2013-04-24 18:56:42

Talán kezdjük ott, hogy egy hónappal ezelőtt a közgyűlésen kérdeztem rá, hogy miért nem kap tájékoztatást a képviselőtestület, egy a veszprémiek számára minden bizonnyal nagyon fontos ügy fejleményeiről? Egy évvel ezelőtt óriási sikerként könyvelte el a városvezetés, hogy az érintettek teljes egyetértése mellett hamarosan átköltözik a Cserhát lakótelepről a kórházba a háziorvosi ügyelet.

Aztán kiderült, valami mégsem stimmel. A háziorvosok jelezték, nem fogadják el az „új”, uniós forrásokból a kórház területén kialakított feltételeket. Szerintük ugyanis nem előre, hanem visszalépés történt. A leginkább illetékes és az ügyért felelős önkormányzat meg hallgat (lapít), másra mutogat és folyamatosan görgeti maga előtt azóta is a problémát.

Az április végi közgyűlés jegyzőkönyvéből íme egy részlet:

Porga Gyula polgármester: A napirendek elfogadása előtt tájékoztatást adott a „Jelentés a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról”.

Katanics Sándor képviselő: A háziorvosi ügyelet átköltöztetésére vonatkozó határozat végrehajtási határidejét a Közgyűlés 2013. március 31-ig meghosszabbította. Az előzetes elképzelések szerint az átköltöztetésnek 2012.júniusáig meg kellett volna történnie. Kérdezte, hogy erről mikor kaphatnak tájékoztatást akár egy előterjesztés keretében? Véleménye szerint ez egy rendkívül fontos ügy, amely foglalkoztatja a városban élőket.

Porga Gyula polgármester: Elmondta, hogy a háziorvosi ügyelet működtetése a városban zavartalan. A kórház és a háziorvosok között egy nehezen feloldható ellentét alakult ki. Az önkormányzat feladata, hogy a háziorvosi ügyeleti ellátást folyamatosan biztosítsa. Több fordulós egyeztetés történt, azonban további egyeztetések szükségesek. Bízik abban, hogy a következő hónapban rendeződni fog a kérdés. Abban az esetben, ha megszületik a javaslat, azt a Közgyűlés elé fogja terjeszteni. Pontos időpontot azonban nem tud megjelölni, hiszen „háromszereplős” a kérdés rendezése.

Mindezen ígéretek ellenére annyi történt, hogy a polgármester a lejárt határidejű határozatok között a határidőt szeretné a testület egyetértésével december 31-ig elhalasztani.

Itt olvasható -ebben a témában- az orvosokat képviselő ügyvéd két levele is:

Íme az első: Klikk ide!

S a második levél: Klikk ide!

Az előzmények áttekintése érdekében kattintson ide!

 

Vissza...