Útonállás Veszprém határában?

2013-04-22 19:39:27

Tegnap elindultan pontosan 13 órakor Budapestre az Élet Menetére. Alig, hogy kiértem Veszprémből a 8-asra, a 47-es és a 46-os kilométerszelvény között arra lettem figyelmes, hogy az út bal oldalán, elbújva a bokrok közé egy autóból radarkontroll zajlik.

Gondoltam, nézik, ki száguldozik! Estefelé, mikor visszaindultam, azért alaposabban figyeltem a másik oldalt. Észrevettem, hogy egy kör alakú tábla van az írott felületével a szántóföldek felé fordítva ott, ahol a rendőrök mértek.
Ma rákérdeztem ismerőseimre, akik azt állították, a napokban kiraktak egy 60-as sebességkorlátozó táblát, amit menetirányból nem lehet olvasni, mert valakik kiforgatták már pénteken az úttal párhuzamos helyzetbe. Hát ez szép! Azt sejtem (remélem tévedek) a Jutasi -Budapest úti kamera, mint "arany tojást tojó tyúk" esete és a veszprémi Pajta utcai 30-as sebességkorlátozás tömeges bírságolási ügye után, itt az újabb a leginkább útonállásra emlékeztető, pénzbehajtó akció.
Kérem, hogy aki észlelte ezt a kelepcét és pontosan tudja, hogy milyen sebességkorlátozó tábla van kinn, az jelezze nekem akár privát üzenetben! Aki a következő hetekben sárga csekket kap, az is jelentkezzen! Nagyon úgy néz ki, hogy nem a száguldozókat mérték, hanem a magunkfajta balekokat. A menetirányból egyáltalán nem látható a tábla. Ha valaki azt hitte, hogy autóúton van, az tévedett.
Azért elég durva, hogy ahelyett, hogy az utat csinálnák meg, sebességkorlátozást vezetnek be az autóúton és azonnal ki is állnak mérni. Pedig a benzin árában rendesen megfizetjük az útalapot!

Pajta utcai ĂĽgy

Még mindig a Pajta utcáról

Eltörölték a bírságokat!

Katanics Sándor vizsgálatot kér kamera ügyben

 Amikor a fagyi visszanyal?

Mi van a lámpa és a kamera mögött?

Vissza...