Zűr és zavar

2013-04-18 19:45:06

Kicsit fura, hogy a Békemenet kijött egy olyan logóval, ami éppen pont a Szolidaritáséra hasonlít. Ugye a magyar Szolidaritásé a lengyel Szolidaritás emblematikus közképére emlékeztet, amit jogos, hiszen olyan politikai csoportról van szó, ami az érdekeket egy diktálós hatalom ellenében próbálja képviselni.

Ezzel szemben van a Békemenet, ami szintén érdekvédelmi. Egyrészt a nemzeti érdekeket védi rettenetesen nagy erővel a ránk támadó idegenekkel szemben, másrészt a hatalom érdekeit az olyanokkal szemben, mint a magyar Szolidaritás, vagyis az ellenzék. Ezért fura egy kicsit, hogy ennyi sok ész, mint amennyi a Békemenetben vonul nem lelt más ötletre, mint pont a Szolidaritáséra hajazni. Bár az is lehet, hogy ez az egész csak jól mutatja azt az agresszív szellemi zűrzavart, ami a kormánypártiságra telepedett.

Bencsik András magyaráz: "Ezt a választást az indokolja, hogy amint a vörös csillag a kommunisták nemzetközi jelképe lett, ez a kedves, kicsit esetlen betűsor, ami vonuló embereket jelképez, kezükben a nemzeti zászlóval, viszont a keresztény-nemzeti népmozgalmak jelképe lehetne." Ez nagyon magvas és világos, csak előbb kellett volna lecsapni. Az meg egy kicsit békemenetesen csúszatós, hogy ezek szerint ami baloldali, annak vörös csillagot kellene viselnie. Különös tekintettel arra, hogy akkor meg abból lenne a bűncirkusz. Persze az is megoldás, ha most akkor a Békemenet szolidarít, harcol azért, hogy - bár nincs rá igény - a baloldaliak használhassák a vörös csillagot. (Itt már bármekkora baromság elképzelhető.)

Andrassew Iván / Népszava
Forrás: Népszava.hu



Vissza...