Vargabetű

2013-04-16 19:48:38

Két hír! Az egyik erről a hétről való, a másik úgy 20 évnyi távolságból. Ezek szerint vannak, akik felnőttként is sokat változnak. Érdekeik szerint? "Orbán Viktor hétfő este Bilbaóban tart előadást a „Katolikusok a közéletben” nevű konferencián „Keresztény válasz az Európa előtt álló kihívásokra" címmel, kedden pedig Mariano Rajoy spanyol kormányfővel tárgyal.

Madridból utazik Strasbourgba, ahol kedd este jelen lesz a Magyarországgal is foglalkozó szerdai európai parlamenti plenáris vitát megelőző néppárti frakcióülésen. Szerda reggel Strasbourgból repül Londonba, ahol már megtartották Margaret Thatcher néhai brit kormányfő temetésének próbáját." (forrás: Fn.hir24.hu)

Az Országgyűlés jegyzőkönyve szerint a Fidesz vezetője, Orbán Viktor az alábbi "blaszfémikus" kijelentéssel fordult a képviselőkhöz a parlament plenáris ülésén: "Jézus Krisztus nevében tapsot kérek!". Tette mindezt egy kisebbségek jogainak veszélyeztetését vélelmező rádiójegyzet kapcsán, 1991. június 10-én. A kereszténydemokrata körökben erős ellenérzéseket keltő kijelentésre Giczy György, a KDNP országgyűlési képviselője hívta fel a figyelmet az Új Ember című katolikus hetilap 1991. július 7-ei számában. Írásában a KDNP politikusa éppen azt kifogásolja, hogy a gúnyos orbáni mondat óta eltelt egy hónapban szinte senki nem emelt szót a keresztény-konzervatív kormánypárti oldalról a kijelentés ellen. Forrás: Stop.hu

 

Vissza...