Mi lesz szerdán Strasbourgban?

2013-04-15 15:27:14

"Kétféle fiatal létezik ma Magyarországon, az egyik csoport - amelyben jóval kevesebben vannak - az, amelynek tagjai állandóan balhéznak, törvénytelenkednek, kiabálnak és a kamerák kereszttűzére vágynak mindenféle figyelemfelhívó és erőszakos akcióval, a másik csoport pedig az, amelynek képviselőivel ma találkoztam" - mondta Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Fidelitas országos választmányának ülése után az MTI beszámolója szerint.

Baj van! Az index.hu-n szavazó "fiatalok" kétharmada inkább balhézni akar! :)

A szavazás jelenlegi állása:

Ön fiatal? Melyik csoportba tartozik?

3157 Balhés, törvénytelenkedő, izgága

1550 Békés, csendes, hazaszerető

A Facebookon erre a hírre igazán szellemesen így reagált az egyik barátom.

„Kétféle fiatal létezett a nyolcvanas évek végének Magyarországán. Az egyik féle felelősen gondolkozott, tudta mi a hazája érdeke, segítette, támogatta és építette az államszocializmust, aktívan részt vett a KISZ munkájában, a legjobbak még ifjúgárdisták is voltak. Azon felül tanultak vagy dolgoztak, nem a nyugat felé kacsingattak, teljesítették a sorkatonai szolgálatukat. Egyszóval hasznos és reményteli tagjai voltak a Magyar Népköztársaságnak. Ellenben voltak jóval kevesebben, akik a balhét keresték például március 15-én, alternatív ifjúsági mozgalmat hoztak létre, vitáztak a hatalommal, valami Bibó-kollégium féle szervezkedést is csináltak, kimondták a kimondhatatlant és egy liberális, szabad világról ábrándoztak. Hát nem szörnyű ez a kettősség, ellentmondás, gyalázat!”

Én még annyit fűznék hozzá, ez persze csak egy újabb fikció: "Kétféle tagországtípus létezik ma az Európai Unióban, az egyik csoport - amelyben jóval kevesebben vannak - az, amelynek kormánypárti politikusai állandóan balhéznak, törvénytelenkednek, kiabálnak és a kamerák kereszttűzére vágynak mindenféle figyelemfelhívó és erőszakos akcióval, a másik csoport pedig az, amelynek képviselőivel ma találkoztam itt Strasbourgban" - üzente április 17-én szerdán délután José Manuel Barroso, a Európai Bizottság elnöke az ülésen részt  nem vevő Orbán Viktornak.

Vissza...