Csúsztatás

2013-04-13 12:06:56

Navracsics Úr, ön hazudik. Jóhiszeműen csak ezzel tudom magyarázni, hogy azt állítja: figyelmesen elolvasta lapunk Viviane Redinggel készült interjúját, mire mindenféle "politikai csúsztatásokkal" vádolta meg őt. Az ön által kifogásolt három "tény" egyáltalán nem is szerepelt a beszélgetésben, pláne nem úgy, ahogy arra hivatkozott. Vagy nem, vagy figyelmetlenül olvasta a szöveget, e hazugságát pedig szerzőként is sérelmezem.

Amit viszont egyszerű állampolgárként fájlalok, hogy szándékosan félretájékoztatja a közvéleményt. Viviane Reding nem említette egy kontextusban a bírói kényszernyugdíjazásról hozott európai bírósági ítéletet a magyar igazságszolgáltatás függetlenségével, pusztán a legutóbbi alkotmányos változásokat kifogásolta.

Erre ön egyetlen szóval sem reagált, ellenben hazugsággal és elfogultsággal vádolta az uniós biztost a Bora Bora- és Tobin-ügyekben folytatott levelezésük kapcsán is. Miközben a Tobin-ügyben válaszlevelekről szó sem esett interjúnkban, a másik esetben Reding egy lapunknak mellékelt, angol nyelvű MTI-hírre reagálva kérte nyilvánosan önt arra, hogy ellenőrizze a postaládáját - még ha ez a szövegből nem is derült ki. Az április 2-i dátumú - magyarul más formában megjelent - MTI-Econews tudósítás a legfőbb ügyész Bora Bora ügyben történt közbeavatkozásáról számolt be, s azt tartalmazta, hogy ön kapcsolatba lépett Redinggel, de "a mai napig nem kapott választ". Mindez talán mellékes is, hiszen a legnagyobb jóindulattal is csupán pitiánernek nevezhető levelezésük dátumainak folyamatos citálása. Az azonban jóval komolyabb kérdéseket vet fel, hogy ön miért nem tartózkodik attól, hogy azzal humorizáljon: "csak Reding asszony van jelen pillanatban Tobin úr oldalán". Igazságügyi miniszterként, "viccesen" egy gyilkossal való cinkossággal gyanúsította meg az uniós biztost.

Viviane Reding nem mondta, de én mondom: ön a legaljasabb eszközt veti be - két gyermek halálát, és egy asszony keserves helyzetét használja fel -, hogy szándékosan konfliktust gerjesszen az Európai Bizottsággal. Mindennek egyetlen oka lehet: az Orbán-kormány pontosan tudja, hogy intézkedései sértik az uniós jogot, s a várható szankciókat újabb támadás-elmélettel igyekszik "eladni". Ennek ön is részese, tehát hazudik.

BirĂł Marianna birom@nepszava
 
Forrás: Népszava
 

Vissza...