Táblaavató (Frissítve!)

2013-04-04 18:18:45

A kutyák szokták így megjelölni a területüket, ahogyan a Jobbik a rovásírásos táblákkal „körbejelölte” Veszprémet. Félreértés ne essék, a Jobbiknak ezzel a cselekedetével esze ágában sincs kultúrát terjeszteni. Egyébként is elég zavaros a rovásírás keletkezésének és használatának történelme körül általuk kialakított értelmezés.

 A város bevezető útjai mentén azért helyezték ki a veszprémi önkormányzat egyik bizottságának támogató határozata alapján rovásírással megírva a Veszprém feliratú táblákat, hogy minden erre tévedő számára világossá tegyék, Veszprémben is jelen vannak és igen hatékonyan mérgezik a közéletet.

A Veszprémi 7 Nap előzetesen és lelkesen megírta, hogy ma- április 4-én- a füredi úton tartja a Jobbik táblaavató ünnepségét. Remélem a lapzárta ellenére már holnap részünk lesz abban, hogy az adófizetők pénzén működtetett ingyenes hetilapban erről is -mint egy a városunkban zajló kiemelt eseményről- beszámolót olvashassunk. (Lehetőleg a főszerkesztő tollából.)

Még az sem véletlen szerintem, hogy az avató ceremóniát április 4-én, azaz ma délután tartották. Sok idős ember még mindig abban a hitben él, hogy április 4-e Magyarország felszabadulásának az évfordulója. Bár 1989-ben kitörölték az akkori döntéshozók az ünnepnapok sorából ezt a napot, sok idős és a fasiszta és nyilas uralom alatt okkal rettegő idős ember még ma is az ő felszabadításaként éli meg ezt a napot. Igaz, mások meg sokan és okkal az újabb elnyomás dátumaként kezelik.

A Jobbik vélhetően éppen azért ünnepli ezen a napon a rovásírásos táblái kihelyezését, mert ezzel szimbolikusan azt jelzi, immár ők foglalták el ezt a várost. S remélik azt is, hogy hamarosan a várost vezető pozíciókat is elfoglalhatják. Ha ez tényleg megtörténne, Veszprémnek akkor hosszú idő után újra nyomorúságos évei következhetnének. Most -a Fideszesek térnyerése alatt- sem lehet persze ez a város igazán boldog.

Elég elszomorító, hogy a Fidesz nem tiszteli annyira a város polgárait, hogy ehhez a táblakihelyezéshez képes volt a Jobbiknak asszisztálni. Legalább hozta volna vissza a polgármester a képviselő-testület elé ezt az ügyet! Hiába kértem, utólag is jónak látta a bizottság átruházott hatáskörben meghozott döntését. A városstratégiai bizottság mindössze 3 fideszes képviselője Veszprém egésze helyett döntött ebben az egyáltalán nem mellékes ügyben. Veszprém egészéről állították ezzel ki a szegénységi bizonyítványunkat!

Előzmény: Veszprémben mindenki szélsőjobbos?

Frissítés! 

Nos, a 7 Nap mégsem írt a táblaavatóról. Gondolom a jövő héten nem ússzuk meg és kapunk róla képes beszámolót! Egyébként meg nem kalkuláltam azzal, hogy a héten Veszprémben jár Vona Gábor és kellett az e heti számban a hely arra, hogy az ő mondanivalójáról is beszámoljanak az ingyenes hetilapban.

Egyébként már a Budapest úton is kihelyezésre került a tábla, nemcsak az Almádi és a Füredi úton. A Vámosi (József Attila) úton még nem találkoztam vele, de vélhetően kikerül mindenhová hamarosan.

S még valami! Az előbb kaptam ezt az üzenetet egy tótvázsonyi jobbikostól: „Szégyellje magát az uszításért! Most akkor kik a gyűlölködők? Kik gyalázzák meg a magyarságot folyamatosan? Önök, idegenszívűek, akik nem szeretik a magyart. Sem a kultúránkat, sem a történelmünket, sem a földrajzunkat és folytathatnám a sort!
Ön állandóan uszít a nemzeti radikalizmus ellen! Szolzsenyicinnek igaza van, a legrosszabbakat lehet csak elmondani a kommunistákról!”

Válaszoltam pár sorban:

„Szégyellni Önöknek van mit, bőségesen. Például a rasszista magatartásukat, a holokauszttagadó nézeteiket és azt a gyűlölködést, amit nap nap után elkövetnek. Én a véleményem mondtam el kulturáltan Önnel ellentétben a honlapomon. Nem kötelező olvasni. Annak persze örülök, hogy ezek szerint Ön is olvassa! Hátha ragad valami normális gondolkodásra utaló a mondandóimból Önre is.”

Már a válasza is megérkezett! ( Ezt még azért közlöm, mert érdemes elolvasni és elgondolkodni azon, hogy ez a "jóember" még azt sem érzékeli, mi az ami a mondandójában kulturálatlan. Nem válaszolok már neki. Minek...)

"Melyik része nem kulturált a mondanivalómnak? Rávilágítana? A hazaszeretet nem rasszizmus! Ön téved, vagy hazudik! Az sem, hogy szeretnénk, rendet, biztonságot, emberhez méltó életet! Önnek kényszerképzetei vannak! Ezért sajnálom önt! Üldözési mániával megspékelve! Az USA listázza a képviselőket, Izrael szintúgy! Nagy-Britannia a bevándorlókat. Ezekről nem tud vagy nem akar tudni? Ön manipulátor Böszmeferkóval egyetemben! Hazaárulók! Magyargyűlölők! Keresztényellenesek! Isten az igazságot szereti, önök a hazugságot, mert azzal érvényesültek eddig is!"

 

Vissza...