Hideg és meleg is egyszerre jön a szájából

2013-03-22 20:46:00

Veszprém - egészen bizonyosan önmagát is a legnagyobb formátumúnak tartó és országosan ismert - politikusa rövid 24 órán belül mindkét „arcát” megmutatta.

Az egyik szerint ő egy szalonképes, un. européer politikus. Olyan valaki, aki már az orbáni idők utánra készül. Ha megbukna a miniszterelnök- amire most még vajmi kevés az esély- Ő érzem, egészen biztosan szívesen állna a helyére. Meggyőződésem szerint a tegnap esti fórum - amit egyébként egy egyházi közoktatási intézményben tartottak és ezt senki sem nehezményezte, miként lehetséges, hogy ezúttal iskolában tart fórumot politikus - már kicsit a jövőről szólt.

Ma, amikor a Fidesz retorikája alig különböztethető meg a Jobbikétól, azoktól, akik nyíltan Unió ellenesek és időnként EU-s zászlót is égetnek, Ő nyíltan vallja, hogy Európa része vagyunk. Egyértelműen jelzi, nem tartja magát félázsiainak.

Íme egy-két mondat az általa mondottakból: „manapság a jobboldalon divat csalódottnak és Unió-ellenesnek lenni. Ezzel szemben a miniszterelnök-helyettes szerint természetes szövetségesek vagyunk Európával. Navracsics nem hisz abban, hogy Európa hanyatlana – most ugyan válságát éli, ahogy a világtörténelemben már többször is megesett –, végül mindig kivirágzik a kontinens.”

Ha tovább olvassa a Vehir.hu-n megjelent tudósítást, azért árnyaltabbá válik a kép. Az elhangzó mondatok alapján az Unió ellenségei is kielégülhetnek.

Itt van ugyanakkor egy mai hír szintén a Vehir.hu-ról. (A rezsicsökkentésért küzd a Fidesz.)  A miniszterelnök-helyettestől sem idegen a hamisítatlan demagógia. Megteszi, amit a "haza" és a miniszterelnök is elvár tőle.

„Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes pénteki veszprémi sajtótájékoztatójával hivatalosan is elkezdődött a Fidesz-KDNP aláírásgyűjtő akciója Veszprém megyében. A kormánypártok arra kérik a polgárokat, hogy támogassák a rezsi csökkentését célzó kezdeményezéseiket.”

 

 

Vissza...