A bizonyíték

2013-03-17 13:42:08

Március 15-én az Orbán-kormány nemtörődömsége és dilettantizmusa miatt katasztrófahelyzet alakult ki az országban. Az ellenzéki szervezetek egy ideje arról folytatnak egyeztetéseket, hogy miféle változtatásokat, ne adj isten, reformokat kell végrehajtani az országban ahhoz, hogy létrejöjjön és fennmaradhasson a demokrácia.

Rendkívül komoly erők sorakoznak fel annak érdekében, hogy ezek a reformok ne érinthessék az egyes területeken uralkodó érdekcsoportokat, és vannak demokratikus szervezetek és politikusok, akik hajlanak a szavukra. Szerintem rendkívül veszélyeket rejt az, hogy majd látszólagos és felületes változtatásokat hajthatunk csak végre.

A március 15-én történtek bizonyítják, hogy az a szervezeti rendszer és az a hatalmi kultúra, amelyre Orbán Viktor akarja építeni Magyarország jövőjét, a szó szoros értelmében életveszélybe sodorhat bármelyikünket, esetleg valamennyiünket. Hogy Pintér Sándor alkalmatlan a belügyminisztérium irányítására, azt eddig is tudtuk, hogy ennyire megveti a magyar polgárokat, azt legfeljebb sejteni lehetett. A hófúvást ez a két tulajdonsága, a dilettantizmusa és az emberek semmibevétele tette igazán katasztrófává, hiszen már csütörtök reggel tudni lehetett, mi következik.

A legfontosabb azonban az, hogy a Fidesz által fenntartott régimódi, centralizált irányítási rendszer teljesen működésképtelen. A centralizált, parancsuralmi, katonai jellegű rendőrségi és katasztrófavédelmi szerveztek alkalmatlanok a problémák kezelésére és a vészhelyzetek megoldására. 2013. március 15. a bizonyíték, hiába dicsérik önmagukat a kormány tagjai.

(Krémer Ferenc)

Forrás: Galamus.hu

Vissza...