Áder nem írhatja alá az alaptörvény-módosítást

2013-03-12 17:57:57

2013. március 11-én hosszú, türelemmel viselt szenvedés után elhunyt a magyar alkotmányos demokrácia. Halálát előre megfontolt szándékkal és  aljas indokból Orbán Viktor és tettestársai idézték elő.

A gyilkos fegyver az Alaptörvény mai napon elfogadott negyedik módosítása volt. Ezzel a módosítással a parlamenti kétharmad megszüntette saját hatalmának minden korlátját. Azt a rendszert pedig,  ahol a hatalomnak nincs érdemi korlátja, önkényuralomnak, diktatúrának  hívják.
 
Az alaptörvény értelmében az utolsó, aki az önkényuralomnak még megálljt parancsolhat, a köztársaság elnöke. A köztársasági elnöknek joga van alkotmányos vétót emelni, és ezzel a folyamatot visszaterelni  az alkotmányos mederbe.
 
Az alaptörvény értelmében a köztársasági elnök kifejezi a nemzet egységét, és őrködik az államszervezet demokratikus működése felett. Az államszervezet demokratikus működése felett csakugyan őrködő  köztársasági elnöknek vétót kell emelnie a diktatúra bevezetése ellen.
Minthogy a magyar nemzet nem akar önkényuralomban élni, a nemzet  egységét valóban kifejező köztársasági elnöknek vétót kell emelnie az  önkényuralmat szentesítő jogszabály ellen.
 
A következő napokban kiderül: van-e Magyarországnak köztársasági  elnöke...
 
Dr. Molnár Csaba
országgyűlési képviselőcsoport-vezető
Demokratikus Koalíció

Vissza...