Chip- csup ĂĽgyek

2013-03-04 20:08:13

Egyik ismerősöm mesélte a napokban, miként járt a kutyájával. Mivel törvénytisztelő ember, még tavaly év végén -annak rendje és módja szerint- elvitte a négylábúját a doktorhoz, hogy a gazdi adatait tartalmazó chipet beültessék a bőre alá.

Nemrég az eb meglépett. Pár nap múlva csörgött is a telefon, mehet a gyepmesteri telepre a csavargóért. Ott szép kis summáról szóló számlát tettek elé. Mondta rendben, fizet, de számolják hozzá az elaltatás költségét is, mert nem tudja az ebet folyamatosan megkötve tartani, s ha elengedi, azonnal elszökik. S ennek a procedúrának akkor sohasem lesz vége, s ki tudja hányszor kell még ebben az évben a kutyakalandok miatt majd ennyi pénzt kifizetnie.

 

Azt mondták neki erre, akkor ne fizessen semmit, csak töltse ki a kutyájáról a lemondó nyilatkozatot.

Megtette.

Alig telt el egy-hét, jött az újabb telefon. Ezúttal egy állatorvosi rendelőből. Menjen a kis kedvencéért, mert ott adták le a kutyust és nekik van chipleolvasójuk, aminek alapján őt, azaz a gazdát gyorsan megtalálták.

Ismerősöm azt gondolja, bizonyosan új gazdához adták a telepről a kutyát. S a kis komisz friss tulajdonosát is faképnél hagyta, amint megtehette. S most ezért értesítették ismét őt. Pontosabban azért, mert a kutyában az ő adatait tartalmazó chip maradt.

Nem igazán érti, hogyan lehetséges az, hogy az önkormányzat által működtetett gyepmesteri telepen nincs chipkártya leolvasó. Azt mesélte, az állatvédőknek van csupán és azok segítettek beazonosítani az eb gazdájaként őt, mielőtt a számlát elé tolták.

Attól tartok a chipek beültetésének kötelezővé tétele sem oldotta meg a kutyatartás minden problémáját.

Vissza...