Orbán király beszéde

2013-02-23 07:57:57

Fénylő Csillagunk ismét világosságot hozott borús hangulatú közéletünkbe. Igaz, hogy engem leginkább egy gondosan felhúzott de szerencsétlen idézetkészlettel felinstallált, remegő kezű játékfestő által csálé nyakkendősre pingált kelj fel Jancsira emlékeztetett - mélyen alulmúlva önmagát - de sebaj, a beszéd remek békemenetlélek erősítő ahogy az "orbánviktor nem ebben a világban él"-ezésre is kitűnő alkalom. 

Pedig nem szarral gurigázott ez a remek ember, az egymásra halmozott történelmi párhuzamokból kiderült, ő  alapít államot, mint István, és vív szabadságharcot mintha Petőfi és Pongrátz Gergely egyszerre reinkarnálódott volna benne. Ennek szellemében választotta az évértékelő mottójául egyik példaképe, Bástya elvtárs örökbecsű gondolatait az öntömjénezésről és szerénységről. 

De ezt még legalább eltalálta. Mert Márait már összekeverte Ottlik Gézával, a Reagan idézet pedig nem csak pontatlanra sikerült, de az ő szájából a rosszul idézettek szavak is olyan üresen kongtak a teremben, mint levert pléhbögre a felcsúti konyhakövön. "Uraim és hölgyeim! Utálom az inflációt, utálom az adókat és utálom a kommunizmust. Kezdjenek ezzel valamit!" - mondta eredetileg Reagan, de Viktor ebből csak az inflációt és a kommunizmust tartotta utálandónak, az adókat nem. Ez speciel nem is csoda, hisz áfából a rekord magasat szereti és a tavalyi év legnagyobb vívmányai is a rendkívül kreatív adókivetései voltak a nemmegszorítás-nemáthárítás kormányának. Az inflációrajongás tagadó megjegyzésére érdemes lenne visszakérdezni, hogy akkor vajon miért gerjesztik? Tavaly az is 5,7%-ra felcsökkent, aminek hatására az Unió 27 tagországából nálunk emelkedett a legjobban az élelmiszerek ára. (5,3%) Mi lenne, ha még kifejezetten szeretné is? 

A kommunizmus utálatán meg már egy jóízűt röhögni sem lehet. 23 évvel a rendszerváltás után Pozsgay elvtárs és Szűrös elvtárs még mindig a Fidesz páholy lakója, alaptörvény írója, a besúgó Böröcz elvtárs vezeti a Központi Hírhamisító Intézetet, az ügynöklisták nem lettek és nem is lesznek nyilvánosak, ahogy a kommunista nyugdíjakkal se lett csinálva a világon semmi. 2012 vívmánya, hogy a Fidesz az egyetlen párt, amelyik az ügynökök és besúgók - kétharmaddal felhatalmazott - védője maradt, Viktor meg itt poénkodik sután pirosról narancsra színváltós alsógatyákon, mintha Gyenesei István megint letolta volna a nadrágját valahol. Érdekes, hogy a Pozsgay Imre irháján virító MDP, MSZMP pártjelvények és az MSZP alapító okiratán szereplő aláírása minimálisan sem zavarja. De könnyen lehet az a titok, hogy Pozsgay nem villant kommunista bölényseggen virító színes alsógatyát, hanem elrágcsálja a parizervéget amit egykori mentoráltja időnként odalök neki. 

Kedves Vezetőnk éppen a siker szárnyán mennybe menő felhőjáró dagi pufók angyallá vált volna, mikor az elhamarkodott születésszámmal büszkélkedéssel igazán tökön rúgta saját magát, és csak nem sikerült az a mennybemenetel sehogy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Micsoda pech, hogy nem csak az idézetekből, de a statisztikákból sem készült fel rendesen. Utóbbi akkora öngól, hogy az előbbiek nélkül akár tudatos habonyárpi merényletet is sejthetnénk a háttérben. Ha én lennék a habonyárpi sem tudnék ötletesebb és kínosabb módot kitalálni Viktornak a nyilvános rommá égéshez.  Mert amíg ő születéshez kedvet érző gyerekekről beszélt, addig az Index Chart Géza blogja előtúrta a statisztika kupacból azt a születés hogyvoltot: Gondolom nem azzal akart büszkélkedni, hogy Monnyále Feri kormányra kerülésétől bukásáig szárnyalt a gyerekvállalási és "születési kedv", amihez képest most a fasorban sincs. Elég nyomasztó lehet a hétvégén ezt feldolgozni, és szerintem a beszédírónak XXL méretű anál intrúdert tojik majd a húsvéti nyúl minimum. Nem csoda, hogy ennyi kavarodás után egy csekély értelmű fideszes komment troll szintjén egyszerre sírt a szocik államadósság halmozásáért és a Bajnai által eltörölt 13. havi nyugdíjért: 

"a magyar gazdaság 2008-as összeomlása mögött az áll, hogy a szocialisták felrúgták azt a megállapodást, hogy az ország nem vesz fel külföldi hitelt szociális kiadásokra." - mondta, mint akinek a 2008 előtti eseményeket törölték az agyából. Mert nekem úgy rémlik, hogy a szociális kiadások hitelből finanszírozása Megyó száznaposával kezdődött, amit voltatok szívesek megszavazni ti is a már akkor sikerként ünnepelt kamattámogatott lakáshiteltömeggel együtt, amire szintén csak hitelből telt és telik ma is, és hitelből fog telni még vagy tíz évig, mire lejárnak.  Ráadásul a 14. havi nyugdíjjal ti akartatok erre az egészre még rálicitálni. Úgyhogy az fasza, hogy a CÖF plakátszöveget sikerült fejből felmondani, de el kéne végre dönteni: a szocik dögöljenek meg, mert a ti asszisztálásotokkal az államadósság terhére hitelből finanszírozták a szociális kiadásokat, vagy a Bajnai dögöljön meg, aki eltörölte a tarthatatlan és finanszírozhatatlan rendszert. Mert a kettő együtt követelése jókora muhaha faktort és inkompetencia bizonyítványt hordoz magában. 

De ezek a momentumok is kevesek voltak ahhoz, hogy a valóságba visszazökkentsék. Úgy tervezi fejben a következő 20 évünket, mintha a kedveslakosság túlnyomó többsége ünnepelné az irányt, és nem egy rakás szerencsétlenségnek tartaná minden közvélemény kutató mérése alapján. Ja, és mintha a gazdaság túlélne még néhány ilyen masszív recesszióban töltött évet. Sebaj Viktor ettől függetlenül elővezette A Tervet, amit ezúttal nem egykori híresemberről neveztek el, hanem a szerénység jegyében csak mestertervnek hívnak. Csudavilág lesz az, amiben már a CBA, Közgép nem Nemzeti Nagyvállalatok lesznek, hanem kontinens szintű multik, az életszínvonalunkra olyan sikerre éhesen néznek majd a németek is, mint lengyel vendégtüntetők a ligeti vattacukorra. Fizetős  Sikeres lesz felsőoktatás, a kultúra addigra beletörődik a feketegyörgyizmusba, és a rekordmagas államadósság is lecsökkenti magát majd valahogy 50%-ra. 

A jövő záloga a rög, amihez ha oligarcha gyerekek és hök aktivisták potyognak az égből is kötni kell az iskoláztatott szakembereket. Ugyanis az orbáni logika szerint gyerekeink nem az élhetővé tett és munkalehetőségekben gazdag ország miatt, hanem kizárólag pórázmuszájból fognak itthon maradni, hogy tudásukat unokáinknak átadják. Ezzel egyrészt megcáfolja a fényes jövőbe vetett saját hitét, másrészt meg elfelejti, hogy a hazai beruházások 97%-át finanszírozó Unió az apanázsért cserébe elvárja továbbra is a szabad munkaerő áramlás kötelezettségének betartását. Ellenkező esetben záródik a kassza, aminek már nem csak a zemberek nem fognak örülni, hanem a közbeszerzés és földtámogatás piacot lekaszáló Lajos és az oligarcha válogatott sem.

Ha ők szomorúak és elégedetlenek akkor már hiába kiabálod, hogy hajrá Magyarország, hajrá magyarok! 

Forrás: varanus.blog.hu

Vissza...