Bajnaiék még tavasszal megnevezik a jelöltjeiket

2013-02-21 19:50:55

Márciusban bejelenti a bíróságon a párttá alakulást az Együtt 2014, amely májusig mind a 106 egyéni választókerületben megnevezi az elnököket. Még nem dőlt el, hogy Bajnai Gordon indul-e egyéniben. A héten elindult az Együtt 2014 telefonos kampánya, amellyel több százezres adatbázist akarnak összeállítani tavaszra.

Az Együtt 2014 néhány hét múlva párttá alakul, és májusig minden választókerületben megnevezik az elnököket, akik a párt jelöltjei lehetnek 2014-ben - mondta egy csütörtöki sajtóbeszélgetésen Szigetvári Viktor, a Haza és Haladás alelnöke. Szigetvári azt mondta, hogy "természetesen az MSZP-vel való megállapodástól is függ", ki lesz valóban képviselőjelölt jövő tavasszal.

Az MSZP már korábban döntött választókerületi vezetőiről, január közepén az MSZP székházában képzést is tartottak a jelölteknek. Mesterházy Attila pártelnök azt mondta, a választókerületi felelőseik tudják, hogy "ha megvalósul a közös jelöltállítás az ellenzéki oldalon, akkor nem minden körzetben indul szocialista politikus". Szigetvári Viktor szerint a jelöltekről legkésőbb szeptemberig egyezségre kell jutni a szocialistákkal. Emellett az Együtt 2014 még tavasszal szeretne megállapodni az egykori LMP-sekből álló Párbeszéd Magyarországért Párttal a választási együttműködésről.

Szigetvári a pártszervezetről azt mondta: a választókerületi elnököket a pártvezetés jelöli majd ki, a tagság pedig majd a 2014-es önkormányzati választás után dönthet az új vezetőről. Szigetvári azt mondta, még nem dőlt el, hogy Bajnai Gordon, az Együtt 2014 vezetője indul-e egyéniben, vagy csak listán jelölteti magát, maga Szigetvári viszont szeretne indulni egyéni körzetben. A többi jelöltről nem beszélt, de azt mondta, előfordulhat, hogy  az Együtt 2014 választókerületi elnöke és jelöltje néhány körzetben nem ugyanaz a személy lesz..

A héten elindult az Együtt 2014 telefonos kampánya, amellyel szimpatinzásokat keresnek, illetve a hamarosan megalakuló párt tagjait. Szigetvári azt mondta, hogy naponta 40-50 ezer embert hívnak fel, a felhívottak háromnegyede végighallgatja Bajnai Gordon üzenetét, és Szigetvári szerint ezután az emberek ötöde gombnyomással jelzi, hogy "szimpatikus neki az Együtt 2014". Ezek alapján Szigetvári szerint egy-kétszázezres adatbázis is összeállhat majd tavaszra az Együtt 2014 szimpatizánsairól.

Forrás: Origo.hu

Vissza...