Matektanár még lehet...

2013-02-20 20:26:41

Az alábbi hír úgy robbant be kis hazánkban a mába, mint a Tunguz meteor 1908. június 30-án a reggeli órákban Szibéria kéklő égboltjába. „A Magyarországi Szülők Országos Egyesülete azt javasolja, hogy erkölcstan tantárgy oktatására csak erős hivatástudattal rendelkező és feddhetetlen életmódot folytató pedagógusokat lehessen alkalmazni.

A szervezet állásfoglalásában ezen kritériumoknak megfelelő pedagógusként említi azokat, akik példás családi életet élnek, nem elváltak, nem élnek élettársi kapcsolatban és legalább egy, házasságban született gyermeket nevelnek (vagy örökbe fogadtak). Erkölcstan tantárgyat tanító pedagógus csak az lehet, akinek nincsenek káros szenvedélyei, nem dohányzik, nem alkoholizál, aki mentes a szexuális aberrációktól, otthonukban sem néznek szexfilmeket. A szervezet szerint az általános iskolákban az erkölcstan tantárgyat oktató pedagógus életviteléről alapos környezettanulmányt kell készíteni, és nem elég a módszertani, elméleti felkészültség, illetve a gyorstalpaló továbbképzési tanfolyamok elvégzése. Az állami fenntartású iskolák 1. és az 5. évfolyamain szeptemberben induló hit- és erkölcstanoktatás kötelező tanórai foglalkozás, ezért elengedhetetlen, hogy a tanfelügyelet kiterjedjen az egyházak által alkalmazott hittantanárok pedagógiai-szakmai ellenőrzésére is.” (forrás: Nol.hu) Az országos egyesület elnöke, Keszei Sándor ma este az ATV-ben egyáltalán nem kezdett rosszul. Azt próbálta világossá tenni, ők csak azt veszik halálosan komolyan, amit a törvény is előír. S a jogszabályban rögzítettekre és a Fidesz kormányzó szövetségesére, a KDNP-s ígéretekre alapozva, kérik azt, ezúttal végre legyen szavatartó a törvényalkotó. Nekem némi csalódást okozott, hogy Kálmán Olga érvei Keszei Sándornak a törvénybe foglaltak melletti kardoskodását 25 perc alatt a totális kapituláció állapotába lökték át. Pedig lehetett volna ez a javaslat és vélemény, végállapotában akár törvényt buktató. Ha a Magyarországi Szülők Országos Egyesülete vezetője révén kitart még pár hétig álláspontja mellett, kiderülhetett volna, nem az ő véleményük teremtette meg ezt a kezelhetetlen, abnormális állapotot. A probléma ugyanis az erkölcstan bevezetésével és oktatása realitásával van. Egy ilyen tantárgy bevezetésének a feltételrendszere manapság ugyanis messze nincs még megalapozottan kialakítva. Nincs hozzá korrekten átgondolt, időtálló tananyag és nincs hozzá képzett és hiteles oktató. (mert ilyen vélhetően csak a Holdban van). A vita hevében, végül is Keszei úr csak addig jutott el, hogy az a tanár, aki például beleesett már a szexfilm nézésének jóvátehetetlen bűnébe, tanítson inkább matematikát! Az sajnos nem derült ki, van-e egyáltalán bárki, aki a tantárgy bevezetését megálmodó kereszténydemokraták akaratának megvalósításához lehetne valóban hiteles alany. Keszei főapuka – és sajnos nem az oktatási kabinet- totális veresége most már egészen bizonyosan oda vezet, hogy 2013.szeptemberében az 1 és 5. osztályokban felmenőben -akár dohányzó és alkoholizáló, vagy éppen éjszakánként (titokban) pornót néző pedagógus is oktathat hófehér lelkületű gyermekeinknek e(ro)tikát.

Aki nem értené: nem Keszei "apuka" a főhülye. Ő csak komolyan vette, amit a KDNP javasolt és törvénybe erőszakolt. Mert a törvényalkotó valójában ezt még most is így gondolja. Apránként majd előjön ez az "elképzelés" újra.

Vissza...