"Tervben vannak egyéb lehetőségek is"

2013-02-07 19:00:50

Felesleges hangulatkeltésnek tartja a Jobbik a Világos Veszprémért tiltakozó akcióját. A párt Gyöngyösi Márton előadását mindenképpen megtartja és "tervben vannak egyéb lehetőségek is".

Kovács Rajmund, a Jobbik veszprémi elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján kifejtette, november 26-án az Országgyűlésben elhangzott Gyöngyösi Márton beszéde és ismertté vált a Jobbik álláspontja a kettős állampolgárságú politikusokkal és az ezzel összefüggő potenciális nemzetbiztonsági kockázatokkal kapcsolatosan. Mint mondta, soha nem látott bel- és külföldi támadás érte a pártot, egy pilanat alatt létrehozva a Fidesz-MSZP-LMP-DK politikai nagykoalíciót.

Az elnök hozzátette, a Jobbik nem engedett a nyomásnak és a párt országos elnöksége felkérte Gyöngyösi Mártont, hogy induljon országjárásra és tartson előadásokat a Jobbikot és a személyét ért támadásról, a párt külpolitikájáról, külön összpontosítva a Jobbik "erős és igazi Izrael-kritikájára".

A képviselő február 15-én érkezik Veszprémbe, a rendezvény ellen már most összeállt a nagykoalíció a megyeszékhelyen - fogalmazott Kovács Rajmund. Mint mondta, "ugyanazok a pártok és szerveztek bújtak be a Világos Veszprémért Mozgalom mögé, akik tüntettek a magyar élet menete ellen is tavaly". Szerinte azzal, hogy a KDNP is támogatja a megmozdulást, a párt megmutatta igazi arcát, mert "tisztességes, keresztény, magyar ember nem csatlakozik egy levitézlett, MSZMP-balliberális és magyarellenes megmozduláshoz".

A Világos Veszprémért tiltakozó akcióját felesleges hangulatkeltésnek tekintik, és saját rendezvényüket mindenképpen megtartják. Egy esetleges Jobbikos demonstráció kapcsán kérdésre válaszolva elmondta, elsődlegesen a fórumot szeretnék megtartani, "de tervben vannak egyéb lehetőségek is".

Forrás: Veszprémi Napilap

Vissza...