A Fidesz-plakátok és az MSZP

2013-02-06 18:42:44

Kérdések tolulnak fel az emberben az újabb fideszes plakátok láttán. Azokról a ragaszokról van szó, amelyek megint tízmilliókba kerülnek az adófizetőknek, és amelyek Gyurcsány Ferenctől és Bajnai Gordontól féltik az nyugdíjakat. Jól tetszenek olvasni, azok féltik, akik ellopták a magánnyugdíj-megtakarításokat, akik megalázták rokkantak tízezreit, akik olyan árakat szabadítottak rá az idősekre, hogy nem tudják megvenni az ennivalót és a gyógyszereket.

Ám nem csak ez a furcsaság ebben az új plakátsorozatban, amely elvileg megint Gyurcsány Ferencet és Bajnai Gordont kívánja lejáratni, valójában reklámot csinál majdani szükségszerű összefogásuknak. Néhány hete az MSZP tett ki plakátokat, amelyeken Hoffmann Rózsát és Matolcsy Györgyöt ekézik.

Az MSZP plakátjaira miért Gyurcsány és Bajnai a válasz? Miért nem Mesterházy Attila és az MSZP? Ők nem voltak kormányon a "zelmúltnyolcévben"? Nem mintha az a nyolc év ne lenne vállalható, sőt!! A mai MSZP-frakció kilencven százaléka ott ült a kormányban és a frakcióban. A párt elnöke helyettes államtitkára volt a Medgyessy-kormánynak, Gyurcsány idején frakcióvezető-helyettes, Bajnai Gordon egy évében pedig a parlamenti szavazatokat szállító frakcióvezető. A Fidesz a Demokratikus Koalíció elnökét és az Együtt 2014 egyik vezetőjét teszi ki a plakátra, miközben az MSZP ma a legnagyobb ellenzéki párt, és ők plakátolták ki az Orbán-kormány miniszterét és államtitkárát.

Mindebből adódik néhány kérdés. A Fidesz még mindig Gyurcsánytól és Bajnaitól fél? Őket próbálja démonizálni, miközben Mesterházy Attila vezeti ma a legnagyobb ellenzéki pártot? Mi ennek az oka? Az nem érv, hogy Mesterházy nem volt miniszterelnök, mert momentán az akar lenni, ráadásul, mint a mai legnagyobb ellenzéki erő vezetője, joggal is aspirálhat a jelöltségre. Vagy ennyire érdektelen a Fidesz számára a mai MSZP és annak elnöke? Hihető lenne ez? Miért nem pazarol a Fidesz egyetlen hirdetési felületet sem a szocialistákra?

Azt sem értem, hogy a szimbiózisban levő fideszes és jobbikos tüntetők miért csak Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon fórumain bukkannak fel? Hogy lehet az, hogy az MSZP bármely politikusa, beleértve a pártelnököt is, zavartalanul járhatja az országot, csak a két, állítólag már "lejárt lemez" rendezvényeit kell megzavarni?

A válaszokon el sem merek gondolkodni.

Forrás: Gréczy.blog.hu

Vissza...