Gyurcsánynak van egy ajánlata

2013-01-22 19:52:35

Szombaton tartja második kongresszusát a Demokratikus Koalíció, amin elfogadhatják a párt programját a 2014-es választásokra. Vadai Ágnes szerint sem a 2006-os őszi események, sem a határon túli magyarok ügyében nem kell bocsánatot kérnie a pártnak.

„Nem lesz balhé, mi nem akarunk szakadni, mi azokkal is szeretnénk együttműködni, akik nem szeretnek minket” – mondta Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció képviselője egy sajtóbeszélgetésen kedden a DK második kongresszusával kapcsolatban. A rendezvényt szombaton tartja a párt, ezen fogják elfogadni a Demokratikus Koalíció programját a 2014-es választásokra.

„Ez a mi ajánlatunk az országnak, ez a mi ajánlatunk az ellenzéknek, ezzel tudunk részt venni az összefogásban az Orbán-kormány leváltásáért” – mondta Vadai Ágnes, aki szerint a DK a „szókimondó demokraták pártja”, így olyan, várhatóan nem túl népszerű témákat is érintenek a programban, mint például a tandíj, melyekről muszáj beszélni.

Vadai Ágnes – utalva Bajnai Gordon, és Mesterházy Attila a témában a közelmúltban tett nyilatkozataira utalva – azt mondta, pártjának sem a 2006-os őszi zavargások során a rendőrség által tanúsított magatartás, sem a határon túli magyarok ügyében nem kell bocsánatot kérnie, ugyanakkor pártja az antiszemitizmussal, rasszizmussal és a cigányellenességgel kapcsolatban sosem fog „egyrészt-másrészt politikát” folytatni. (Mint ismert, a múlt DK Bayer Zsolt cikke elleni tiltakozásul szervezett tüntetésére előzetesen az Együtt 2014, és az MSZP vezetése is csatlakozási szándékát jelezte, de végül nem jelentek meg.) Mint fogalmazott, 2006 őszével kapcsolatban a Debreceni József DK alelnök könyvében megjelenteket tartják érvényesnek.

Vadai Ágnes szerint csak az összefogással lehet leváltani a kormányt, ehhez pedig pártja hatékonyan hozzájárulhat, a DK-nak ugyanis már most 7000 tagja van, és ez a szám folyamatosan bővül, a 106 egyéni választókörzetből 100-ban már rendelkeznek szervezettel, ezek közül „sok olyan van, ahol az MSZP alapszervezete megszűnt, az LMP sosem volt jelen, és az Együtt 2014-sem”.

Forrás: HVG.hu

Vissza...