Meghallgatják a tagságot

2013-01-19 19:31:35

Veszprém – Ma már nem az a fő üzenet, hogy az Orbán-rendszernek 2014-ben mennie kell, hanem az a kérdés: mi lesz utána? Mindez a Demokratikus Koalíció (DK) szombati veszprémi sajtótájékoztatóján hangzott el.

Katanics Sándor, a párt veszprémi önkormányzati képviselője, elmondta, a DK január 26-án tartja kongresszusát, ahol döntenek a párt programjáról. A kongresszust régiós konzultációk előzik meg, ennek keretében kikérik a tagság véleményét. Az egyik ilyen konferencia helyszíne Veszprém volt, amelyen Bauer Tamás alelnök, Szabó Zoltán elnökségi tag és Varju László pártigazgató is részt vettek. 
A konzultációt megelőző sajtótájékoztatón Bauer Tamás kifejtette, az Orbán kormány leváltásához az ellenzéki erők összefogása szükséges, mindenki ebben érdekelt.

Az ellenzéki tárgyalások során a DK számára kiemelt fontosságú: miként lehet az országot visszavezetni a gazdasági felemelkedés útjára? Az alelnök szerint ehhez szakítani kell a gazdaságpolitikai szabadságharccal, helyre kell állítani a nemzetközi és a belső bizalmat. A jelenlegi kabinet Magyarország kettészakításának politikáját folytatja, ők hazánk társadalmi, szociális újraegyesítését fogalmazták meg. Az oktatás kiszélesítését, a kiszámítható vállalkozói feltételeket megteremtését, a demokratikus jogállam helyreállítását tűzték ki célul.

Forrás: Napló-online

Vissza...