Ha nincs zűrzavar, majd ők csinálnak!

2013-01-17 13:59:12

Nem tudni még pontosan személy szerint kik keverték a bajt, de holnap tuti, hogy lesz némi káosz Veszprém megyében az oktatási intézményekben. Ennek oka nem az időjárás, hanem a Katasztrófavédelem. Úgy tűnik, valóban a katasztrófát védik.

Ez a közlemény található a Veszprém Megyei Kormányhivatal honlapján.

A Veszprém megyét érintő rendkívüli időjárási körülmények miatt ülésezett ma a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság.

A testület elnökének javaslatára az időjárási viszonyokra tekintettel 2013. január 18-ra a bejáró tanulók távolléte igazoltnak tekinthető, amennyiben az iskolába-jutásuk vagy hazajutásuk nem biztonságos; a kollégistákat pedig még a mai napon hazaengedik a bentlakásos tanintézményekből. Mind a mai, mind a holnapi nap folyamán az iskolák nyitvatartási idejében a diákok felügyelte biztosított.

Ezzel szemben az írják a hírportálokon, hogy tanítási szünetet rendeltek el a Veszprém megyei középiskolákban.

"Tanítási szünet lesz pénteken a hóhelyzet miatt a Veszprém megyei középiskolákban, ezt a megyei védelmi bizottság elnöke rendelte el - tájékoztatta a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője csütörtökön az MTI-t."

Ki a bajkeverő? Bakos György? Az MTI tudósítója?

A közlemény alapján szó sincs ugyanis arról, hogy elmaradna a tanítás. Megjegyzem, ha ez történne, azt egy későbbi (pl. szombati) napon pótolni kellene.

Csupán a kollégistáknak javasolták, hogy menjenek haza és a bejárók ha úgy döntenek, hogy nem jönnek be pénteken az iskolába, nem tekinthető a hiányzásuk igazolatlannak.

Ez sem túl okos döntés, hisz a kollégiumokban biztos helyen voltak eddig a gyerekek. Most valójában hazaküldik őket egy hosszú hétvégére akkor, amikor a közlekedésben káosz alakult ki a reggeli órákban és eltartott egy jó ideig. Lehet, hogy még most is tart.

Nem véletlenül hirdette ki Veszprém polgármestere is, hogy péntek éjfélig ingyenes a helyi közlekedés. Ha valaki ugyanis van olyan ügyes, hogy el tud csípni, ki tud várni egy helyi járatot, az megérdemli, hogy ingyen is felszállhasson rá!

A védelmi bizottság már nagyon várta, hogy bizonyíthasson! Jól feladták a leckét az iskolák számára. Holnap a diákok nagy része a zavaros információk alapján nagy valószínűséggel inkább nem jön iskolába. Naná, hogy kihasználja, ha ilyen hülye a felnőtt társadalom.

Arról már szólni sem merek, hogy mennyi egyéb fontos feladata van egy-egy iskolának holnap, amely feladatok elvégzését így jelentősen megnehezítették. Lesznek ugyanis pénteken egyes iskolákban már felvételi vizsgák, ma délután pedig versenyek zajlanak, a diákok és tanáraik meg azt sem tudják, ebben a zűrzavarban most kire is hallgassanak.

Ma is bebizonyosodott, nem jó az, ha elveszik az iskolák igazgatóitól a döntés lehetőségét!

 

Vissza...