Megyesi Gusztáv: Kormánypárti bébibumm

2012-12-30 07:10:30

A Fidesznek köszönhetően hosszú idő után végre nőtt hazánkban a gyermekszületések száma, jelentette be a párt szóvivője még az ünnepek előtt. Eltekintve most attól a statisztikai ténytől, hogy 2011-ben annyira mélyponton volt Magyarországon a születések száma a 90 ezernél is kevesebb csecsemővel, hogy előbb-utóbb kormányintézkedésektől függetlenül be kellett következnie a növekedésnek

, továbbá, hogy a párt szóvivőjét Selmeczi Gabriellának hívják, akinek a bejelentései komplett humoreszknek számítanak, nem is annyira az állítás valóságtartalma az érdekes, mint inkább az indoklás. E szerint a kormányintézkedések hatására több lett a gyermekes családoknál maradó pénz, például „akik egy-két gyermeket neveltek, azoknál havonta 10 ezer forinttal több maradt a zsebekben”.

Ezen kicsit meglepődtünk, hiszen azon túl, hogy a lakosság körében tudvalevőleg már egy kormányszóvivői felhívás vagy pláne egy szép Matolcsy-cikk hatására is megindul a gyermeknemzési kedv, a tízezer forint nem túl nagy összeg. A Magyar Művészeti Akadémia rendes tagjai is havi százötvenezer forintért (a levelezők százezerért) csinálnak magukból hülyét, ehhez képest havi tízezer forint többletért gyermeket vállalni már-már spirituális küldetés. Ha egy család úgy gondolja, hogy havi tízezer forint többlettel már nyugodt szívvel tud biztonságos otthont és jövőt adni egy új életnek, akkor kezd beérni a gyümölcs.

Főleg, hogy erősödik a hátország is. Amint arról tudósítások tucatjai számoltak be, az ünnepek alatt tízezrek álltak sorba a krisnások, a baptisták s egyéb karitatív szervezetek ételosztó sátrai előtt, s amint azt Friss Róbert éppen e lap hasábjain megállapította, ez az ételosztás már túlnőtt a krisztusi szereteten meg az ingyenleves tradicionális ünnepi jellegén, az idei ételosztás maga volt Magyarország, a kormányzópárt elidegeníthetetlen produktuma. Amit nem úgy kell érteni, hogy még soha előtte ennyi éhes ember nem állt sorba alamizsnáért, hanem hogy ha adott esetben öt-hat órát kellett is sorban állni az ételért, végül is mindenkinek jutott.

A tál étel okozta jóllakottságtól pedig már csak egy lépés a tízezer forint, és újra gyarapszik a magyar. Ez kétségkívül jó hír, egyszersmind cáfolja azt a szociológusi megállapítást is, hogy a gyermekkedvezményekkel is csak a felső tízezer tagjai, a leggazdagabbak jártak jól.

Ha ez így volna, vethetjük közbe könnyedén, akkor a Közgép-tulajdonos Simicska Lajosnak vagy a felcsúti futballakadémiának a hozzá tartozó helyi polgármester-földesúrral egyetemben már rég le kellett volna pipálnia a csekély 48 fiút és 53 leányt nemzett II. Ramszeszt, márpedig mai tudásunk szerint ez nincsen így.

Ami viszont a társadalmi outputot illeti, a szóvivői bejelentés szerint az év első tíz hónapjában 107 ezer polgártársunk távozott az élők sorából, többen, mint a tavalyi hasonló időszakban. Bár a szóvivő arra már nem tért ki, hogy ez a növekmény a kormány emberbarát intézkedéseinek tükrében, ugyan már, minek köszönhető, mi anélkül is tudjuk, hogy ők a két és fél évvel ezelőtti elmúlt nyolc év halottai, akikért a mostani kormány érthetően nem vállalhat felelősséget.

A szerző az Élet és Irodalom munkatársa

Forrás: Nol.hu

Vissza...