Sólyom és Kövér

2012-12-23 08:46:35

Kövér László - vélhetően értesülve az Alkotmánybíróság döntéséről - beüzent Sólyom Lászlónak. Azt mondja a szókimondó, náciknak dísztemetést rendező, az ellenzéket semmibe vevő fideszes házelnök, hogy az általuk korábban köztársasági elnökké megválasztott Sólyom is felelős a nyolc évért, ráadásul rossz AB-elnök volt, mert nem a népet szolgálta.

Hát így...

Hírlik, hogy az AB elmeszeli a választójogi törvényt, talán a regisztrációt is, Majd meglátjuk, így lesz-e. Fideszesek azt beszélik egymás között, hogy Paczolay AB-elnök jó viszonyt ápol Sólyommal, aki az utóbbi napokban bírálta a regisztrációt - ezek szerint egyetértve az ellenzékkel -, hogy az veszélyezteti a szabad és demokratikus választást. (Az egykori legfőbb közjogi méltóságnak amúgy közel két évig semmi baja nem volt az orbáni demokráciapusztítással - legalább is, nem adta jelét aggodalmainak. Jobb későn, mint soha...) Ám most, hogy nem tetszik neki a regisztráció, egy gyékényre került a szabad választásért éhségsztrájkoló és élőláncot szervező Gyurcsány Ferenc és Sólyom László. 

Azonban függetlenül attól, hogy mit tesz majd közzé a taláros testület, igen tanulságos Kövér kirohanása a Fidesz által javasolt egykori köztársasági elnök ellen. Sólyom László ugyanis elnökként erősen a Fidesz politikai érdekeit szolgálta. Akkor is, amikor Gyurcsány halálát kívánó menet élén vonulgatott, akkor is, amikor némaságával támogatta a nyilas Gárda avatását a Sándor-palota előtt, akkor is, amikor sosem rejtette véka alá ellenszenvét a neki ellenszenves kormányfővel szemben. Nem állt ki a 2008-as, alkotmányellenes, 300 forintos népszavazás idején sem. Akkor bezzeg nem volt finnyás, amikor Orbán Viktor a megválasztása napján közölte vele, ne csodálkozzon, ha érdekes dolgok történnek majd. Jött is a vakondozás, majd a választások titkosságát lábbal tipró, nyílttá tett szavazás. Sólyom mai utóda, Áder János állt ott, és ellenőrizte a fideszesek voksait... A Fidesz támogatását akkor járatta csúcsra Sólyom László, amikor 2010-es újévi beszédében a várt változásról, új tavaszról beszélt. Sólyom Lászlót az sem zavarta, hogy sokan aggódtak az orbáni kétharmadtól... Nekik, nekünk lett igazunk.

Most pedig már oda jutottunk, hogy Sólyom is felelős a nyolc évért. (Amely amúgy ezerszer jobb volt, mint az utóbbi majdnem három.)

Lám, a fülkeforradalom és a nemzeti együttműködés felfalja gyermekeit. Sólyom, ha csak egy kicsit is kilátott volna az elfogultsága mögül, már elnöki ciklusa öt évének bármelyik napjában észrevehette volna, hogy nem Gyurcsány, hanem Orbán ellen kellene harcolnia.

Forrás: Gréczyblog

Vissza...