A diák-tüntetők nem csőcselék

2012-12-18 05:21:27

A mai tüntetésen a diákok ismét megmutatták, hogy nem, ők nem csőcselék. Egyébként a tüntetés kicsit lassan indult, én azt gondoltam, ebből nem lesz semmi, hogy felültek Orbán szirénhangjának. De aztán csak megindultak.

És az az érdekes dolog, hogy ha elindul a vonat tömeg, akkor abból sok meglepő fejlemény lehet. Ez szokott a forradalmak kulcsa lenni, hogy egy kritikus tömeg kissé kiszámíthatatlan, de nagyon leköveti a nép hangulatát.

Ezek a diákok is szenvedélyesek, elszántan akarnak valamit, sokszor szervezettek, néha nem. Orbán Viktor egyébként pont ezért fél tőlük, mert azért a mimóza Millához képest mégiscsak aktívabbak. Nem hajlandóak egy hídfő tövében rekedni, hol itt bukkannak fel, hol ott. Mint egy gerilla hadsereg, csak fegyver nélkül.

Mert mégsem a 2006-os csőcselékről van szó, és ezt ma megint nagyon szépen megmutatták, ugyanis nem gyújtották fel a rádiót, amikor a petíciót nem akarták beolvasni. Utána pedig  volt egy perces néma csönd, amelynek közepén-végén spontán elénekelték a himnuszt. Ilyet futballhuligánok is tudnak, de csak parancsra. DIákok önszerveződésből is tudják.

A diákok nem csőcselék. És ha így, ma, Magyarországon egy olyan kis dolgot nem lehet elérni, mint hogy a rádióban a diákok hangja nem olvashat be 6 pontot, akkor ez csak azért van, mert a Magyar Rádió és az MTVA illetékes vezérének "drágább rongy élete, Mint a haza becsülete." Mert hát nyilván az állását féltette. Itt mutatkozik meg a Viktatúra működési elve.

Ez akkor is győzelem volt, erkölcsi győzelem. 2006-ban a csőcselék pedig akkor is vesztett, ha ők bejutottak a TV székházba. Erkölcsileg vesztettek. Mert hogy jutottak be?! És ma, a diákok akkor is nyertek, ha nem jutottak be, mert nem akartak úgy bejutni, mint egy csőcselék. Bejuthattak volna, ha úgy be akartak volna.

Erkölcsileg nyertek a diákok, mert demonstrálták, hogy a Magyar Rádióban és az MTVA-ban ugyanolyan hitszegő, kétszínű alakok ülnek, mint a kormányban. Nem erről volt szó! A Magyar Rádióban hasonlóan "oldották meg" a problémát, mint egy Szijjártó nyilatkozat, egy Giro-Szász sajtótájékoztató, vagy egy Orbán beszéd. Az MTVA és a Magyar Rádió úgy vágta át a diákokat, ahogy Orbán akarta a hétvégén. De a mai napon megmutatták, hogy még nincs vége.

Erkölcsileg nyertek a diákok, mert megmutatták, hogy milyenek tudnak lenni az egyetemisták és középiskolások. Ha az egyetemek és középiskolák ilyen diákokat tudnak "kinevelni", akkor minél több fiatalt ezekbe a középiskolákba, ezekre az egyetemekre! Duplán is igazuk van.

A diákok reméljük, hogy addig folytatják a nyomásgyakorlást, amíg ténylegesen el nem érik céljaikat. Legközelebb, máshol, kicsit máshogy, nehogy a Viktatúra fel tudjon készülni.

Forrás: Piroslapok.blog

Vissza...