Összefogás a Jövő Generációjáért

2012-12-16 17:11:12

Mi, a középiskolás és egyetemista fiatalok szülei, nagyszülei, tanárai és barátai széles körű társadalmi összefogásra hívjuk a jövő generációjáért és a demokráciáért elkötelezett polgártársainkat!

Tiltakozunk az ellen, hogy a hatalom a keretszámok önkényes csökkentésével reménytelenségbe taszítsa a tanulni vágyó fiatalokat!

Tiltakozunk az ellen, hogy a hatalom egymás ellen fordítsa a társadalom különböző csoportjait! Tiltakozunk a demokrácia alappilléreinek meggyengítése ellen!

Olyan országban akarunk élni, amelyből nem menekülnek el a fiatalok!

Olyan országban akarunk élni, ahol az állam biztosítja az esélyegyenlőséget a tanulásra! Olyan országban akarunk élni, ahol az európai kultúra és demokrácia alapértékeit nem kérdőjelezheti meg a hatalom!

Tiltakozunk az alattvalók képzését célzó oktatási rendszer ellen!

Követeljük a fiatalok és az egész társadalom számára a szabad gondolkodás, a szabad tanulás és a szabad élet lehetőségét!

Támogatjuk a diákság hat pontos követelését!

Csatlakozunk a Humán Platform tüntetéséhez 2012.december 17-én hétfőn délután 5 órakor a Szalay utcában, és az Összefogás nevében csatlakozásra hívunk minden szimpatizánst!

Csatlakozunk a Télirózsás Diákforradalom békés megmozdulásához 2012.

december 19-én szerdán délután 4 órakor a Magyar Tudományos Akadémia előtt, a Lánchíd pesti hídfőjénél, a Széchenyi téren, és az Összefogás nevében csatlakozásra hívunk minden támogatót!

Felhívjuk a diákokkal szimpatizáló polgárokat, hogy országszerte vegyünk részt a fiatalok tiltakozó akcióin!

Fejezzük ki szolidaritásunkat az egyetemisták és középiskolások megmozdulásain!

Vigyük magunkkal a szabadság, a társadalmi szolidaritás jelképévé vált sárga rózsát!

"Azt hiszed, hogy nyílik még a sárga rózsa, Azt hiszed, hogy hallgatunk a hamis szóra, Azt hiszed, hogy mindig mindent megbocsátunk, Azt hiszed, hogy elfelejtjük minden álmunk."

(Bródy János)

A felhívás aláírói: Sághy Erna (újságíró), Bíró András (Alternatív Nobel-díjas), Bíró Dalma (emberi jogi aktivista), Farkas Csilla (tervező grafikus), Kiss-Kuntler Árpád (fotográfus), Ladányi János (szociológus), Mezei Katalin (vállalkozó), Schiller Kata (fotográfus), Schilling Árpád (színházrendező, a Krétakör vezetője), Tóth Tamás (építész)

Vissza...