"Le a tandĂ­jjal! Le a tandĂ­jjal!"

2012-12-14 19:17:25

Többek között ezt skandálták a belvárosban és az egyetemig tartó felvonulásukon a keretszámcsökkentés elleni veszprémi tüntetés résztvevői csütörtök este. A Facebookon megszervezett, Diákok menete a jövőért elnevezésű eseményen mintegy két tucat, ám annál lelkesebb és elkötelezettebb fiatal vett részt, köztük középiskolások is.

A Kossuth utcai óránál gyülekeztek a Fidesz-kormány keretszámcsökkentése és a tandíj ellen tiltakozók, ezzel is kifejezve szolidaritásukat az országszerte napok óta zajló megmozdulásokon résztvevők felé. A veszprémi esemény "tagjait" az óránál s a felvonulás alatt is hét rendőr kísérte.

Számos, különféle feliratú plakáttal készültek, az arra járóknak pedig szórólapot osztottak, melyen célkitűzéseiket ismertették. Ezek között a legfőbb, hogy a kormány azonnali hatállyal vonja vissza a felsőoktatást érintő intézkedéseit, valamint, hogy az átfogó reformot az összes érintett bevonásával dolgozza ki. Emellett arányos, igazságos felsőoktatási rendszert akarnak, ahogy azt többször kiabálva is megfogalmazták, "a tanulás ne kiváltság legyen, hanem jog". Ezen kívül szorgalmazzák a veszprémi diákság összefogását.

A Diákok menete a jövőért résztvevői végül átvonultak a Pannon Egyetem Hallgatói Önkormányzatának zárt, csak diákigazolvánnyal látogatható fórumára. Információink szerint terveznek még hasonló megmozdulásokat a fiatalok.

Forrás: Veszport.hu

Vissza...