A Fidesz pávatánca a Jobbikkal

2012-12-01 19:43:06

Mivel minden szavával egyetértünk, közöljük Kuncze Gábornak, a Szabadelvű Polgári Egyesület elnökének felhívását a holnapi Neonáci Ellenes Mozgalom tüntetésével kapcsolatban.

A Jobbiknak a zsidók listázását követelő felszólalása a parlamentben nem érhetett senkit váratlanul. A rasszista, antiszemita nézeteket valló szavazókért folyó versenyben egyre szélsőségesebb és radikálisabb nyelven kell megszólalniuk, javaslatokkal előállniuk. Hiszen a Fidesz az állami politika rangjára emelt Horthy-kultusszal, az annak minden szégyenét vállaló rituáléival és kódolt nyelvével ott nyomul mögöttük.

A Fidesz ugyan se nem rasszista, se nem antiszemita, csak gátlástalanul az „egy a zászló, egy a tábor” alá akarja vonni immáron egy évtizede az efféle nézeteket vallókat. Őrlődik az uniós értékközösség és a Jobbiktól elhódítható rasszista választóközösség között. Ezért kódolt nyelven szól hozzájuk, amivel folytonosan legitimálja a rasszista, antiszemita érzelmeket, s növeli a nyíltan e nézeteket vállalók táborát. Ez a Fidesz megbocsáthatatlan történelmi bűne.

Mert:

  • az idegenszívűzés is zsidózás
  • a bankárkormányozás is zsidózás
  • Nyirő állami celebekkel történő újratemetési kísérlete is zsidózás
  • Nyirő, Tormay és Wass NAT-ba emelése is zsidózás
  • az államilag támogatott Horthy-kultusz is zsidózás.

Mert a szavak valódi jelentését történeti használatuk adja.

Adott esetben a hallgatás is beszédes. A miniszterelnök hallgatása kódolt üzenet, pávatánc: elküldtük tüntetni Rogánt, de ne vegyétek komolyan.

A Szabadelvű Polgári Egyesület mindezek ellenére arra kéri szimpatizánsait és minden jóérzésű magyar polgárt, hogy vegyenek részt a vasárnapi tiltakozó gyűlésen, és adjanak hangot annak, hogy nem tűrik sem a nyílt, sem pedig a kódolt antiszemita, rasszista, neonáci beszédet.

Kuncze Gábor,

az SZPE elnöke

Budapest, 2012. december 1.

Forrás: Magyar Narancs

Vissza...