Rogán

2012-11-30 18:10:36

Egyre nehezebb megemészteni a magyar politikai élet történéseit annak a néhány embernek, akit még egyáltalán érdekel a belpolitika. Itt van például a vasárnapra tervezett tüntetés ügye, melyre úgy érzem, ki kell menni, hogy lássa a náci, hogy attól, hogy ők a csordát alakzatba szervezik, még a normális emberek vannak itt többen.

És akkor most kiderül, hogy az a Rogán fog szónokolni nekem, aki annak a pártnak a frakcióját vezeti, mely ott ült az antiszemitizmus záptojásán, míg csak ki nem sikerült keltenie a magyar turulfiókát, a Jobbikot. Aztán óvta, védte, nevelgette, tenyeréből etetgette, míg csak ez a büdös dögkeselyű össze nem szarta teljesen az országot. Merthogy azt azért ne felejtsük, hogy a 2006-os puccskísérlet során Orbán ezeket az emberszabásúakat használta a piszkos munka elvégzésére, és nagy a gyanúm, hogy ma is erre használja őket. Erre most felugrik a színpadra a Fidesz pávatáncegyüttesének szólóművésze, és megpróbálja klezmerre hangszerelni a Horst Wessel lied-et.

Ha személyes véleményem megírhatom, hát a hányinger kerülget. Nem, nem tartom én antiszemitának Rogán Tónit, talán sokan mosolyognának is, ha ilyet állítanék, de hát ismerünk ebben az országban olyan cigány felmenőkkel rendelkező politikust is, aki nagy kompenzálási igyekezetében a legnagyobbakat rúgja a cigányságba. De Rogán Antal nem magánember, hanem a Fidesz frakcióvezetője, aki most – kihasználva identitását – arra érzi feljogosítva magát, hogy a Fidesz nevében hülyítse azokat, akik tiszta szívvel állnak ki egy jó ügy mellett, legyenek zsidók vagy nem zsidók. Annak a pártnak a frakcióvezetője, melynek elnökhelyettese, a magyar Országgyűlés elnöke a nyilas Nyírő aktatáskában fuvarozott hamvait kísérgette Erdélyben. Annak a pártnak a frakcióvezetője, melynek elnöke az egyértelműen szélsőjobbos, soviniszta jelképet, a turult akarja beemelni a mai Magyarország jelképei közé. Aki a mai napig egy szóval sem határolódott el attól a Horthy-rendszertől- sőt, példaképének tekinti – mely félmillió zsidót küldött a gázkamrákba vagy Kamenyec-Podolszkíj tömegsírjaiba – magyaroktól ritkán látható hatékonysággal szervezve és valósítva meg bevagonírozásukat. Ha Rogán ezen a rendezvényen beszélhet, az azt jelenti, hogy a magyar demokraták lenyelik és megbocsátják a Fidesz évtizedes nemzetmegosztó és gyűlöletkeltő politikáját, melynek lényege mindig is az ellenségképzés és a legalantasabb ösztönökre épített propaganda volt. No, arra azért vigyáztak, hogy ők személyesen megmaradjanak az európai normák határvidékén, legfeljebb képes beszédekkel mondták el azt, amit aztán az általuk gründolt Jobbik göbbelsi színvonalon osztott meg az ország legprimitívebb polgáraival, akik most majd egyenruhában, alakzatban fognak vonulni a forradalmi fülkékhez. Tulajdonképpen nem is Rogánra haragszom én, hiszen ő csak azt teszi, ami a pártjának hasznos. Ha magánemberként jönne a térre, semmi kifogásom nem lenne ellene. Akikre haragszom, az már megint a magát véleményformálónak gondoló, doktriner magyar értelmiség, mely megengedi, hogy már megint a szokásos sunyiskodást és pávatáncot mutassa be a Fidesz. Azokra haragszom, akik azt gondolják, hogy ezzel most megmutatják országnak-világnak, hogy mekkora is itt ebben a kérdésben a nemzeti egység.

Hát lószart, Mama, hogy a klasszikust idézzem, ez egy egyszerű haszonelvű lépés, a szokásos pávatánc. Ezzel csak a Fidesznek tesznek jót, kihúzva a nemzetközi botrány méregfogát. Nem kizárt, hogy az idióta Jobbikos fellépése megrendelésre történt, igen pontosan időzítve a választójogi törvény elfogadáshoz, azt feltételezve, hogy ez majd ellopja a show-t. Így is történt, csak az akció túl jól sikerült – mint amikor a gyerekek csak egy kis tüzet akarnak rakni a szérűn, aztán leég a falu. Az egész világ felzúdult ellenünk, mert bármennyire is konkrét személyek a bűnösök, a megítélés Magyarországra, - rád, rám, mindannyiunkra vonatkozik. Vannak emberek, akik semmiből sem tanulnak, elfelejtik, hogy nem is olyan régen a zsidók halálba küldése, a svábok, de az osztályidegenek kitelepítése is buzgó íródeákok listái alapján történt. Azt mondják a zsidók, ha egy zsidó okos, akkor nagyon okos, de ha hülye, akkor nagyon hülye. Hát itt most ez utóbbi eset forog fenn, akik ezt a döntést meghozták, azok szerintem nagyot hibáztak. Merthogy ez nem vallási rendezvény, hanem – ha jól értelmeztem – társadalmi megmozdulás azok ellen a nemkívánatos és gyűlöletes jelenségek ellen, melyeknek a Fidesz ágyazott meg, melyeknek a Fidesz adott bátorítást akár még ma délelőtt is, amikor eltűrte, hogy a magyar Országgyűlésben a történtek után is nyilatkozatokat gyűjtsenek arról, hogy ki a magyar-izraeli kettős állampolgár. Elnézegetném én, mit szólna a Rosszabbik meg a Jobbik – a jó rendőr meg a rossz rendőr – akkor, ha – mondjuk – Romániában, Szerbiában, Szlovákiában összeírnák a magyar származású képviselőket, mint nemzetbiztonsági kockázat hordozóit.

2012 Magyarországán nem lehet úgy beszélni az antiszemitizmusról, hogy ne említenénk meg a rasszizmust, a cigányellenességet. Nehogy bármelyik zsidó azt gondolja, hogy a cigányok élete árán megváltható a zsidóság békéje. Nem – egy lesz a vonat, még csak külön vagonok se lesznek, ha a helyzetet engedjük eszkalálódni. Hiszen hetente énekelgetik a programjukat: Elől ül a hungarista, hátul meg a zsidó-cigány-kommunista… Ki fogok azért menni a tüntetésre, mert fontosnak tartom, hogy megmutassuk, hogy sokan vagyunk, jobbról is, meg balról is, akiknek nem tetszik a már egyszer eltaposott náci férgek felbukkanása. De a hangulatom már sikerült elrontani…

Forrás: PuPu blogja

Vissza...