Az élőlánc üzenetei

2012-11-20 15:31:42

Gondolom, sokan reménykedtek, hogy nem fog körbe érni a Demokratikus Koalíció élőlánca a Parlament körül. Ők most bizonyára csalódtak. Más pedig a tényt viselhette nehezen, hiszen több résztvevő eskü alatt vallotta, hogy a "közrádió" arról tájékoztatta a hallgatóit, hogy 300-an vesznek részt a regisztráció ellen, a szabad és tisztességes választásokért rendezett tüntetésen.

Aki ezt a számot kitalálta, vélhetően abba sem gondolt bele, túl azon, hogy hazudik, hogy ahhoz is több, mint háromszáz ember kellene, hogy a kupolán keresztül fölfelé vegyék "körül" az épületet. Márpedig itt fotókiállításnak álcázott kordon is növelte a gyűrű hosszát, mégis körbeért a lánc. Sőt, ha az emberek nem állnak szorosan, a hidegben egymást is melegítve, kétszer is körbeérték volna az Országházat. Nagyon sokan jöttek az ország különböző pontjairól - köszönet érte. Ennyit a matekról.

Örült a jelenlevő többezer DK-s annak a tíz-húsz embernek is, akik Szolidaritás.jelvénnyel és táblával érkeztek, de eljött Vágó István, Balázsovits Lajos, Mécs Imre, Donáth Ferenc, Galkó Balázs, Szalay Kriszta és Nagy Navarro Balázs, aki akkor még nem tudta, hogy az önkény emberei néhány óra múlva megtámadják a Kunigunda utcai tévészékház előtt sztrájkolókat. Kinézett a térre a DK-rendezvények immár állandó látogatója, Szanyi Tibor is.

Nem állítom, hogy kifejezetten az élőlánc miatt halasztotta el, vagyis hagyta koherenciazavarosan gyalázatos törvényét Orbán Viktor, de ez sem kizárható. Persze, ha azt gondolja, ezzel ez is megvolt, következmények nélkül jöhet a választási csalásnak megágyazó törvénye, akkor nagyon téved. Újabb akciók készülnek.

Megjegyzem, a sokak által leírni próbált DK az egyetlen olyan demokratikus párt, amely két hónap alatt három komoly tömegrendezvényt tudott megszervezni. (éhségsztrájk és nagygyűlés a örökmécsesnél, október 23. Egyetem tér, és élőlánc) Ebből kétszer nem kellett nemzeti ünnep és arra sem kellett megkérni senkit, hogy aki eljön, hagyja otthon a lelkét is jelző pártszimpátiáját.

Gyurcsány Ferenc, Molnár Csaba és Vadai Ágnes a helyszínen és telefonon több külföldi lapnak és hírügynökségnek nyilatkozott, hogy a világ lássa és értse, mi folyik itt.

Most már készül a levél Barrosónak, EBESZ-megfigyelőket hívnak, mint egy féldiktatúra áldemokratikus választásának ellenőrzésére. Magyarország oda tart, ahova nem kellene. És az út vége még csak nem is látszik. A végén szükség lesz minden demokrata összefogására. Aki ezt nem érti, azt a választók meg fogják büntetni. Bárki legyen is az.

Forrás: Gréczyblog.hu

Vissza...