Nyílt levél Bajnai Gordonnak

2012-11-11 16:02:06

 Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Nagyon vártuk, hogy szerepet vállaljon a politikában. Október 23 után nagy reményeket fűztünk az Ön visszatéréséhez. Örömünket és reményünket beárnyékolja, hogy az Együtt 2014 egyik tagja, Juhász Péter uralja a szövetséget. Ő dönti el, hogy melyik párttal állnak szóba, kit vesznek be a részvevők sorába.

Juhászra vall, hogy elsőként az ellenzék megosztására létrehozott LMP- vel tárgyalnak.
Rajta múlik, hogy a DK-t és Gyurcsány Ferencet kitaszítottként kezelik.

Ön, aki Gyurcsány munkatársa, barátja volt, hogy hagyhatja ezt az igazságtalanságot?!
Ön tanúja volt Gyurcsány meghurcolásának, a rákent hazugságok végtelen sorának, az Ön szeme előtt zajló karaktergyilkosságnak.
És Ön most hallgat. Elhatárolódik. Taktikázik. Mert Gyurcsány "többet vinne, mint amennyit hozna az összefogásnak".
Ezért nem áll ki mellette.
Inkább hagyja, hogy egy Juhász Péter hatalmi vágyában megerősödjön, és Önt politikai ambíciói elérésének eszközévé tegye.
Rossz lóra tesz, aki Gyurcsány helyett Juhászra fogad. Közép- és hosszútávon egyaránt.

Miniszterelnök úr!

Önnek most lehetősége lenne Gyurcsány Ferenc rehabilitálására, a rákent hazugságok tisztázására. Ha valakinek, Önnek elhinnék az emberek, hogy amit saját szemükkel láttak, az a legaljasabb módon koreografált karaktergyilkosság volt.
Ne féljen a népszerűségvesztéstől, az emberek szemében most Ön a leghitelesebb politikus. De ezt az emberi- politikai hitelt el is lehet veszíteni, ha valakiről kiderül, hogy gyáva és jellemtelen.

Miniszterelnök Úr!

Mint mindenki, Ön is tudja, hogy a demokratikus erők összefogásának gondolatát Gyurcsány öntötte formába a DK létrehozásával. Már a párt logója is ennek a gondolatnak jegyében lett megkomponálva. Színes, minden demokratikus erőt védelmező ernyő, ami alatt megfér a jobbközéptől balközépig minden civil és politikai szervezet. KIREKESZTÉS nélkül!
Nagyon elítéljük, hogy éppen az összefogás gondolatának megvalósítóját, Gyurcsány Ferencet és pártját akarják az összefogásból kizárni!

Kérem, Miniszterelnök urat, ha az Együtt 2014 továbbra is Juhász DK-val kapcsolatos álláspontját követi, akkor mondja meg, milyen alapon teszi ezt,
Milyen bűnök terhelik Gyurcsányt, amik a DK kirekesztését vonják maguk után, Kérjük ezeknek a bűnöknek konkrét felsorolását, mert az indoklás nélküli ítéletekből, a csúsztatásokból elegünk van!

Több ezer demokrata várja válaszát!

Tisztelettel:

Rödönyi Ildikó

Vissza...