Együtt - Gyurcsány Ferenccel

2012-11-10 16:01:43

Olvasom a huzakodást, hogy bevegyék-e az Együtt 2014 nevű mozgalomba a Demokratikus Koalíciót. Úgy látom, nekik is Gyurcsány Ferenc a probléma. Éppen mint a Fidesznek, amelyet le akarnak váltani. Az a Gyurcsány, aki a legtöbb gyalázkodást kapta Orbánéktól.

A háza előtti tüntetéseket, a büntetőfeljelentést, a mentelmi jog megvonását, a személye és családja elleni brutális és folyamatos támadásokat, frakcióalapításának törvényellenes megakadályozását. Nem mellesleg ő volt az utolsó, aki legyőzte Orbán Viktort. Vele nyert másodszor egymás után választást a magyar baloldal - 2006-ban 2,4 millió szavazóval. Amikor lemondott, az MSZP-nek akkor is 1,5 milliós tábora volt. Hogy mitől lett ez 1 millió egy év múlva a választáson, ma senki nem kutatja.

Ez a Gyurcsány Ferenc lenne a gond? A feljelentője jöhet, mert természetes szövetséges, kormánya ma is MSZP-s tagjaival tárgyalunk. Azonban őt, és mindazokat, akik a szocialista frakcióból hozzá csatlakoztak, kirekesztjük az ellenzéki együttműködésből? A DK tíz országgyűlési képviselőjéből Bajnai Gordon kilenccel egy kormányban ült Gyurcsány idején. Nyolcan közülük a Bajnai-kormány minisztereiként és államtitkáraiként fejezték be a ciklust.

Csendesen kérdezem: meddig irányítja Orbán Viktor láthatatlan keze az őt leváltani készülő ellenzéket?

Forrás: Gréczyblog.hu

Vissza...