Én voltam...

2012-10-25 05:00:00

Október 11-én jelent meg hír arról a Veszporton, hogy eljárást folytat a megyei főügyészség a Hangvillával kapcsolatosan megkötött szerződések esetében.

"A szervezet - kérelem alapján - az önkormányzat által kötött, illetve megkötni tervezett szerződések, azok előkészítése kapcsán folytat eljárást - tudta meg szerkesztőségünk. Információinkat megerősítette a Veszprém Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Dr. Gulyás Ildikó tájékoztatás szerint ügyészi intézkedésre irányuló kérelem alapján folytatnak eljárást a volt Séd Filmszínház épületének, a leendő Hangvilla fejlesztése kapcsán. Ennek keretében vizsgálják a veszprémi önkormányzat által a Swing-Swing Kft.-vel kötött, illetve megkötni tervezett szerződéseket és azok előkészítését. Azt is megtudtuk, a kérelem érdemi elbírálása a közeljövőben várható."

Nos, ma közgyűlésen újra előkerül az ügy. Mert ennek a történetnek még mindig nincs vége. A társasági szerződést az ígértekkel ellentétben június végén ugyanis nem írták alá mégsem. S így azt a megyei főügyészség nem is vizsgálta. A ma elfogadásra javasolt határozat újabb elkötelezettség vállalását takarja, s újabb összegekre készfizető kezesség vállalását és természetesen újabb határidőt a társasági szerződés aláírására.

Íme a levél, amit írtam a főügyészségnek:

Tisztelt Veszprém Megyei Főügyészség!

Levelemmel azért fordulok Önökhöz, mert 2012. január 26-án Veszprém Megyei Jogú Város Közgyűlésén feltett kérdéseimre - azok közül az alább kiemelt egyik fontos kérdésre - nem kaptam Brányi Mária alpolgármester asszonytól választ. Olyan választ, ami meggyőzött volna arról, hogy a törvényességet betartva készült el a "Hangvilla" megvásárlására a szerződés előkészítése.

Törvénytisztelő állampolgárként és képviselőként is kötelességemnek érzem, hogy Önöket is tájékoztassam a történtekről és vizsgálatot, állásfoglalásukat kérjem ebben az ügyben.

Bízom abban, hogy a levelemhez csatolt mellékletek alapján a tisztelt Veszprém Megyei Főügyészség számomra megnyugtató választ tud arra vonatkozóan adni, hogy az önkormányzat által először 2011. december 31-ig, majd 2012. február 29-ig és azt követően 2012. június 30-ig aláírni tervezett társasági szerződés előkészítése a hatályos jogszabályokban foglaltak figyelembevételével készült-e. Levelemmel azért csak most fordulok Önökhöz, mert a határozati javaslatokban foglaltak ellenére eddig nem történt meg az aláírása a társasági szerződésnek. Legutóbb 2012. június 28-án újabb határozatot hozott VMJV Önkormányzata, s úgy sejtem a szerződés aláírása azóta megtörtént.

Az általam 2012. január 26-án a közgyűlésen feltett kérdések egyike: „A 2014. évi opciós jog hosszabbítási lehetőség nem kijátszása-e az öt évben maximált opciós jognak, hiszen azt ma 2016-ig lehet megkötni, már pedig a felek szándéka már most 2018-ra irányul?”

Tisztelettel kérem, hogy a mellékelt anyagok alapján a szerződést törvényességi szempontból megvizsgálni szíveskedjenek, s a vizsgálat eredményéről tájékoztatni szíveskedjenek.

Tisztelettel: Katanics Sándor (önkormányzati képviselő)

A levelet 2012. július 16-án küldtem el. Nemrég kaptam rá választ. Hamarosan erről is részletesen beszámolok.

Vissza...