Egy Ă©ves a Demokratikus KoalĂ­ciĂł

2012-10-22 07:15:30

Holnap lesz egy esztendeje, hogy megalakult a Demokratikus Koalíció. (A párt hivatalos bejegyzése alig kilenc hónapos.) Bár alkotmányellenesen megakadályozták, hogy parlamenti frakciót alakíthassunk, koncepciós perekkel és vádakkal akadályozták a DK fejlődését, ennyi idő alatt közel hétezren csatlakoztak hozzánk, a választókerületek 95 százalékában működik a szervezetünk, negyedmillió szavazó bizalmát élvezzük.

Az elmúlt húsz évben nem volt rá példa, hogy újonnan létrejött párt ilyen gyorsan ekkora eredményt érjen el.

A Demokratikus Koalíció a szabadság és a szolidaritás pártja. Célunk az ellenzéki együttműködés, az Orbán-rezsim leváltása, a demokrácia helyreállítása. Nem kétséges, hogy tagjai leszünk a 2014-ben felálló új országgyűlésnek.

Sok feladatunk van még addig, de az egy év sikerei alapján erősödő hittel, önbizalommal ünnepelünk. Olyanok lettünk az elmúlt egy év alatt, mint egy igazi család, mély emberi és politikai barátságokkal, szövetségekkel. Büszke vagyok tagjainkra, szervezőinkre, támogatónkra, nélkülük a DK nem lenne képes működni. Köszönjük a fáradhatatlan munkájukat.

Találkozzunk holnap, október 23-án fél 2-kor a V. Egyetem téren, a DK rendezvényén! Ünnepeljük együtt az az 1956-os forradalmat és az egy esztendős Demokratikus Koalíciót!

Magyarországért, a Köztársaságért!

Vissza...