Szembekötve

2012-10-16 04:29:13

Elegem van, hallgatom a DK, a Milla és az MSZP képviselőinek vitáját az ATV-n, és elegem van! Elegem van az önjelölt népvezérekből, elegem van a civilek nyakára telepedő dilettáns kivagyiságból. Elegem van az ostobaságból és az értetlenségből, elegem van Juhász Péterből!

Az összefogás kényszere nem azt jelenti, hogy utat kell nyitni a karrieristáknak, nem azt jelenti, hogy át kell engedni a terepet azoknak, akik frázisokon kívül nem képesek semmit mondani. Hogy konkrétabb legyek: kikérem magamnak, hogy a hazai politika megbénítására és mocsárrá változtatására használják fel a gondolataimat! Mást se hallok mostanság a Milla vezérétől, mint amit egy évvel ezelőtt megírtam A IV. köztársaság. Szempontok egy elkerülhetetlen vitához című sorozatban itt a Galamusban, meg azt, amit immár két és fél éve publikáltam a Rossz döntések kora című könyvemben. Azt ugyanis, hogy Orbán Viktor csak kiteljesített, befejezett egy folyamatot, felszabadította azokat az egyébként is virulens erőket és szabad teret adott azoknak a tisztességtelen embereknek, akik sikeresen akadályozták meg, hogy a demokrácia a makroszintről eljusson a mindennapokba. A folyamat valóban létezett, de a Milla vezére ebből csak annyit volt képes felfogni (mentségére legyen mondva, hogy koránt sincs egyedül ezzel), hogy a gonosz (szocialista) politikusok szándékosan pusztították el a demokráciát, ami így egyszerű hazugság. Ezzel kiherélte, a bizonyára létező tanácsadóival karöltve, az ellenállást (már ha férfiasnak tekintjük) és abortálta a IV. köztársaságot (ha azt meg nőiesnek tekintjük). Szeretném felhívni azoknak a civileknek a figyelmét, akikben még megmaradt a civilség lényegét jelentő függetlenség, hogy az az értelmezésmód, amit Juhász Péter olyannyira vehemensen képvisel a médiában, újra megnyitja a lehetőséget mindazok előtt, akik szeretnék kisajátítani a demokrácia intézményeit. A Milla-vezérkar minden erejével igyekszik a politikusokra hárítani az összes felelősséget, és ezzel felmenti és felszabadítja azokat, akik a valódi bűnösök és azokat, akik a tetteikhez teret adnak nekik. A (baloldali) politikusok utálata nem eredményez demokráciát, sőt, a legjobb talaj egy diktatúrához. Azt javaslom tehát, hogy olvassák el (újra) mindazt, amit a III. köztársaság kritikájaként többen is írtunk, hátha megértik végre, mi a feladat, mert most úgy tűnik, egyetlen dolgot értenek, hogy meg kell ragadni a hatalmat. Ez pedig leninista, mai nevén orbánista attitűd.

Dühít az a dilettantizmus is, ami Juhász Péter szinte minden szavából árad. Például: többször is nekifutott, hogy elmagyarázza, azért nem szabad pártlogókat vinni a tüntetésre, mert azzal megbontanák az egységet. Elnézést a szóért, de ez hülyeség! Az egység ugyanis csak a diktátorok uralma alatt homogén, a demokráciában mindig heterogén elemekből áll össze. Vagyis, ha a tüntetésen sokféle különböző demokratikus szervezet zászlói és jelszavai láthatók, akkor a különbözőségekből összeálló, összefogó sokaság érzetét kelti, és segíti is az összefogást. Pontosan azt, amire az orbánisták eltávolításához szükség van.

Úgy tűnik, a civilek szemén önteltségből és frázisokból szövött kendő van, amely vakká teszik őket, nem látják, hogy úton vannak az egész ország számára szörnyű eredményekkel járó kudarc felé.

(Krémer Ferenc)

Forrás: Galamus.hu

Vissza...