Hangvilla: eljárást folytat a megyei főügyészség

2012-10-11 19:05:49

A szervezet - kérelem alapján - az önkormányzat által kötött, illetve megkötni tervezett szerződések, azok előkészítése kapcsán folytat eljárást - tudta meg szerkesztőségünk. Információinkat megerősítette a Veszprém Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Dr. Gulyás Ildikó tájékoztatás szerint ügyészi intézkedésre irányuló kérelem alapján folytatnak eljárást a volt Séd Filmszínház épületének, a leendő Hangvilla fejlesztése kapcsán. Ennek keretében vizsgálják a veszprémi önkormányzat által a Swing-Swing Kft.-vel kötött, illetve megkötni tervezett szerződéseket és azok előkészítését. Azt is megtudtuk, a kérelem érdemi elbírálása a közeljövőben várható.

Mint arról beszámoltunk, a közgyűlés 2011 novemberében, azaz majdnem egy éve döntött arról, hogy a Swing-Swing Kft.-ben üzletrészt vásárol úgy, hogy 2018 júliusára 100 százalékban városi tulajdonná váljon a cég és így a belváros rehabilitációs projekt keretében felújítandó épület is. Ennek értelmében az önkormányzat 2013. szeptember 1-től 2021-ig minden évben szolgáltatást vásárol, illetve tőkét emel a Swing-Swing Kft-ben, évente összesen 120-150 millió forint értékben.

Emellett 2012 júniusi közgyűlésén újabb terhet vállalt a városvezetés a projekt kapcsán - ha a Swing-Swing Kft, mint adós a hitelszerződésből származó kötelezettségének bármely okból nem tesz eleget, úgy az önkormányzat a vállalt tőkeemelési, tőke-tartalékképzési kötelezettségének megfelelő összeg, de legfeljebb évi közel 112 millió forint erejéig készfizető kezességet vállalt.

A történethez hozzátartozik, hogy a megkötendő társasági szerződés aláírásának határidejét immáron nem először tolta ki az önkormányzat, a legújabb változat szerint október 31-ig van erre lehetősége a polgármesternek.

Információink szerint az októberi közgyűlésen ismét napirendre kerül a Hangvilla ügye, ugyanis a tőkeemelés mellett a szolgáltatásra vásárlásra szánt összeg kapcsán is készfizető kezességet "vár el" az önkormányzattól a céggel szerződést kötő bank.

Forrás: Veszport.hu

Vissza...