A Milla és Bajnai

2012-10-11 18:44:18

Megingathatatlanul hiszek a demokratikus ellenzék együttműködésének szükségességében. Ha ez létrejön, akkor le tudjuk váltani Orbánt. Ha nem, akkor sokáig a nyakunkon maradhat. Az együttműködés legnagyobb akadálya az a hazugság, amely egyenlő távolságot tart a Fidesztől és az MSZP-től illetve a Demokratikus Koalíciótól.

Ebben a hazugságban osztozik ma a Milla, a Szolidaritás és az LMP.  Nem lehet egy kalap alá venni a 2010 előtti kormányokat és Orbán mostani kormányát. Az előbbiek, ha hibákkal és tévedésekkel is, de a demokrácia, a 89-es alkotmányosság talaján álltak. Orbán rendszere ezzel szemben feldúlta a Köztársaságot, lerombolta a jogállamot és önkényt épít.

A Milla tüntetése be akarja fejezni a múltat. Orbán is ezt akarta. Ebből lett a fülkeforradalom. A III. Magyar Köztársaságot nem befejezni, hanem újjáépíteni kell. A Milla úgy akarja leváltani Orbánt, hogy második frontot nyitva küzd az MSZP és a DK ellen is. E pártokat nemkívánatosnak minősíti. Ilyen alapon nem lehet együttműködni. A Milla nem megegyezni akar, hanem erőt építve zsarolni, alárendelt szerepbe kényszeríteni bennünket. Ez nagyon rossz előjel.

Bajnait sokra tartom. Fontos szerepe lehetne az ellenzéki együttműködés létrehozásában, Orbán leváltásában, a leendő kormányzásban. Most sokak meglepetésére szónok lesz a Milla tüntetésén. Ellentmondásos helyzet. Ha Gordon a Milla élére akar állni, akkor ez teljes tévedés. Ő nem osztozhat a múlt eltörlésének, az MSZP és a DK megbélyegzésének politikájában. Ha meg az ellenzéki együttműködés meghirdetését tervezi, akkor nagyon rossz színpadot választott. Bárhogy is, Bajnai mostani döntése több, mint ellentmondásos, hajlok rá, végzetes stratégiai hiba.

Mi, a Demokratikus Koalícióban nem akarunk udvariaskodni, taktikázni, sunnyogni. Nem bújunk el, nem maradunk otthon, de nem megyünk el a Milla tüntetésére. Nem megyünk, mert egy hazugságot támogatnánk. Mi október 23-án 13:30-tól a pesti belvárosban, az Egyetem téren ünnepelünk és ott mondjuk el, hogy milyen Magyarországot kívánunk. Tisztafejű, bátor ellenzéki demokratákat várunk oda. Mindenkit, aki elutasítja Orbán rendszerét és a Milla hazugságát.

Forrás: Facebook

Vissza...