Már megint a Hangvilla!

2012-10-09 18:53:35

Legutóbb a június végi közgyűlésen tárgyaltuk sürgősséggel a Hangvilla ügyét! Ekkor már harmadszor. Harmadszor és sürgősséggel! Mindháromszor nehezményeztem, hogy miért ez a kapkodás és miért nem küldik ki az előterjesztést időben, engedik annak az alapos áttanulmányozását, hisz felelős döntés egy olyan ügyben, ahol az önkormányzat a tervek szerint 2021-ig várhatóan 1400 millió Ft-ot költ majd erre a projektre az adófizetők pénzéből, a körültekintő és többlépcsős tárgyalás megtartása lenne indokolt.

Nem számítottak az érveim. Az elmúlt több, mint egy év során jó párszor igyekeztek földbe döngölni kérdéseim, kétkedő megjegyzéseim miatt. Június végén azért döntöttek a többség tagjai rekord gyorsasággal amellett, hogy a vállalkozó elképzeléseinek megvalósításához készfizető kezességet is vállalnak, mert egyébként indoklásuk alapján az egész belvárosi rehabilitációs projekt kerül veszélybe. A Hangvilla meg nem építése az egész belváros megújulását is veszélybe sodorhatja, összedől a projekt és az egész város is csődbe mehet.

A szeptember 13-i közgyűlésen a lejárt határidejű határozatok között jelent meg egy olyan tartalmú határozati javaslat, amelyben foglaltak szerint a társasági szerződést, aminek aláírása esetén az önkormányzat is a beruházás részesévé válik, a sürgősséggel elfogadott határidő, június 30-a helyett mégis október 31-ig írhatja alá a polgármester. Mondanom sem kell, hiába kérdeztem ennek az okát, választ ezúttal sem kaptam. S most, hogy közeledik az október 31-i határidő, legnagyobb meglepetésemre az alábbi tartalmú levelet- előterjesztést persze nem- kaptam a hivatalból.

Tisztelt Képviselő Úr!

Polgármester úr és alpolgármester asszony nevében meghívom Önt a 2012. október 10-én, szerdán, 14:00-kor polgármester úr irodájában tartandó egyeztetésre, melynek témája a Hangvillához kapcsolódó közgyűlési előterjesztés lesz.

Kérem, hogy szíveskedjék részt venni a megbeszélésen, esetleges távolmaradását pedig jelezze számomra.

Az volt az első gondolatom, hogy nem megyek el, hiszen eddig minden kérdésem megválaszolatlan maradt és a véleményem is lepergett a döntéshozókról. Kíváncsi vagyok, mi történt, hogy még mindig nyúlik tovább ez az ügy, akár a rétestészta. Az előzetes elképzelések szerint már szerkezetkészen kellene álljon az új épület és lassan a belső munkálatokat kellene kivitelezőknek végezni, mert ha nem készül időben el ez a vállalkozó által eredetileg megfelelő önerővel vállalt beruházás, akkor bukik a Kossuth utca átalakításának európai uniós finanszírozása is.

Holnap talán okosabbak leszünk.

Előzmények: Újabb (teher)vállalás a Hangvilla miatt

Így legyen ötösöm a Lottón!

 

Vissza...