Követik a veszprémi példát?

2012-10-06 06:44:25

A Fidesz és a Jobbik ismételten hozzájárult ahhoz, hogy megnehezítsék a miskolci városlakók, illetve az avasi lakótelepen élők mindennapjait. A múlt heti közgyűlésen szélsőjobboldali felszólalásoknak adott teret Zsiga Marcell, fideszes polgármester. A városvezetés ezzel ismételten rossz hírét keltette az avasi lakótelepnek.

A múlt heti közgyűlést a polgármester vezette, a téma a telep rehabilitációs programja volt. Jakab Péter (Jobbik) felszólalásában nyíltan támadta a cigány kisebbségi önkormányzat képviselőjét. Zsiga Marcell ezt a vitát nem állította le, sőt asszisztált a nyílt, rasszista felszólaláshoz. Az ügyrendi javaslatot nem szavaztatta meg, miszerint Miskolc közgyűlése határolódjon el a rasszista megnyilvánulásoktól.

Az efféle incidensek nyomán az indulatok egyre inkább elharapóznak az Avason. Ennek következményeként a Jobbik felvonulást tervez a lakótelepre október 17-én, megfélemlítve az ott élő polgárokat.

A Demokratikus Koalíció számára ez elfogadhatatlan.

A Demokratikus Koalíció miskolci önkormányzati képviselője, Varga Gergő visszautasítja a Jobbik mindennemű megnyilvánulását az avasiakkal szemben, mert a lakótelepen számos becsületes, dolgos család él. Minden akció, amelynek során a Jobbik-Fidesz-KDNP politikai játszótérnek tekinti az avasiak életét, tovább növeli a konfliktust, csökkenti a közbiztonságot, az ingatlanok értékét.

A Jobbik készülő menetére válaszolva a a Demokratikus Koalíció 2012. október 17-ére békés, félpályás útlezárással szervezett ellendemonstrációt hirdet, hogy a Jobbik be sem juthasson a lakótelepre. A rendezvény neve: Menet a Békéért. A Szolidaritás, az MSZP, a Cigány Kisebbségi Önkormányzat, több országos és nemzetközi civil szervezet máris jelezte, hogy egyetért a kezdeményezéssel, és csatlakozhat a tüntetéshez. Az egyeztetések elkezdődtek. A miskolciak és az avasi lakosok békés, élhető, náci eszméktől mentes városban akarnak élni, ebben segítsük őket.

 Demokratikus Koalíció (sajtóiroda)

Vissza...