A betegek érdeke a legfontosabb

2012-09-26 15:50:54

A háziorvosi ügyelet átköltöztetése kapcsán felmerült problémákra vár választ Katanics Sándor. A Demokratikus Koalíció képviselője sajtótájékoztatóján kifejtette, szerinte az önkormányzat ismét rossz döntést hozott.

Mint mondta, bár a közgyűlésen rákérdezett, miért késik a szeptember 1-jére tervezett költözés a megyei kórházba, de érdemi választ nem kapott.

Katanics Sándor hangsúlyozta, mint az a háziorvosokat képviselő ügyvéd leveléből is kiderül, az orvosok nem fogadják a kórházban jelenleg nekik felajánlott feltételeket, mert szerintük az visszalépés a mostanihoz képest. A kórház szerint viszont pályázati pénzek kerülhetnek veszélybe, amennyiben a költözés nem valósulna meg. Ráadásul az ügyelet ottani működtetéséről megállapodást kötöttek az önkormányzattal.

Az említett levélből az is egyértelművé vált, nem csak az a megoldás jöhet szóba, hogy a veszprémi háziorvosok látják majd el az új helyen az ügyeleti feladatokat, hanem akár máshonnan érkező orvosok. Katanics Sándor szerint viszont az orvos-beteg bizalmi kapcsolata szempontjából nem ez lehet a legideálisabb megoldás.

Hangsúlyozta, a betegek érdekeit szem előtt tartva kellene megoldást találnia a városvezetésnek.

Forrás: Veszport.hu

Vissza...