Hoffman Rózsa szétverné a kéttannyelvű iskolákat

2012-09-25 19:50:44

A Véleményvezér annak megy utána, hogy a kormány oktatáspolitikája megint a mindent megváltoztatni akarás jegyében a kéttannyelvű iskolákban meg akarja határozni, hogy mely tárgyakat lehet idegen nyelven és melyeket magyarul tanítani.

A Véleményvezér szerint Hoffman Rózsa az oktatás színvonalának emelése érdekében szeretné átalakítani a rendszert, mert eddig a kéttannyelvű iskolák nem álltak központi szabályozás alatt. A szerző szerint nem csak az állami túlszabályozás erőltetése a gond, hanem hogy a kormányzat még csak azzal sincs tisztában, hogy a kéttannyelvű iskolák az ország legszínvonalasabb oktatási intézményei közé tartoznak.

A szerző szerint a vélt probléma megoldása is elég abszurd, ugyanis Hoffmann nemrég azt nyilatkozta a rádióban „aki idegen nyelven tudja tanítani az adott tantárgyat, annak magyarul is menni fog".  A Véleményvezért ugyanakkor érdekelné, hogy mitől emelkedne az oktatás színvonala attól, hogy ha például a spanyol ajkú tanárt arra kényszerít, hogy minél előbb tanuljon meg magyarul. A teljes cikket itt olvashatja.

Forrás: HVG.hu

A Demokratikus Koalíció közleménye:

A Demokratikus Koalíció tiltakozik, hogy tovább folyik a közoktatás szétverése.

Hoffmann Rózsa és az oktatási kormányzat folytatja a közoktatás szétverését. Most a kéttannyelvű iskolák vannak napirenden, amelyek a sok problémával küszködő közoktatás legszínvonalasabb intézményeit jelentik.

Az államtitkárság – folytatva az államtitkár asszony által oly jól ismert MSZMP-s gyakorlatot – központilag kívánja szabályozni a tantárgyak idegen nyelvű oktatásának ügyét. Az előkészületben lévő szabályozás egyik fontos eleme, hogy a történelem a jövőben csak magyarul lesz tanítható, hiszen az a hazafias nevelést szolgáló, szemléletformáló tárgy. Ezzel egyidejűleg pedig nőne az idegen nyelvű oktatás szerepe a természettudományos tárgyakon belül.

A Demokratikus Koalíció felhívja a figyelmet, hogy az oktatási kormányzat újabb, értelmetlen, pedagógusok elbocsátásához, működő rendszerek megbénításához vezető, értelmetlen és dilettáns intézkedésekre készül. Határozottan tiltakozunk, és elítéljük, hogy az oktatási kormányzat központosítási mániájában újabb és újabb meggondolatlan és felesleges törvényekkel tönkre teszi a fiatalok, és ezzel Magyarország jövőjét.

Niedermüller Péter alelnök

Demokratikus KoalĂ­ciĂł

Vissza...