DK: A Fidesz mondjon le néhány ezer fasiszta szavazatról!

2012-09-23 07:36:05

A Fidesznek nem érheti meg, hogy néhány ezer "fasiszta szavazat" kedvéért támogassa a Jobbik Horthy-emlékévre vonatkozó javaslatát - állítja a Demokratikus Koalíció, amely felszólítja a nagyobbik kormánypártot, hogy a "nemzetközi botrány ígérő javaslatban ne sorakozzon fel szélsőjobboldali kreatúrája mellé".

A Demokratikus Koalíció vasárnap közleményben szólította fel a Fideszt, hogy ne szavazza meg a Jobbiknak azon javaslatát, miszerint 2013 Horthy Miklós éve legyen Magyarországon.

"Ennyit nem érhet néhány ezer, a Fidesz mellett tartható fasiszta szavazat. Horthy országlása akasztásokkal kezdődött és hatszázezer magyar elpusztításával ért véget. Horthy alatt születtek meg a zsidótörvények, léptünk be értelmetlenül és hazug módon a második világháborúba, Horthy döntött arról, hogy kétszázezer magyar katona pusztuljon el a Don-kanyarban. Horthy miatt menekült el Magyarországról többek között Bartók Béla és Kabos Gyula. Ha a Fidesz a Jobbikkal együtt vállalja Horthyt, az urak, a szolgák és cselédek világát is akarja - kormányzása éppen erre bizonyíték. Ha a Fidesz vállalja Horthyt, akkor a zsidózó 'szurkolókat' is vállalja, meggyalázza a holokauszt áldozatait és a túlélők érzéseit" - fogalmaz a közlemény.

A DK felhívja a figyelmet arra, hogy a Fidesz és a Jobbik több, mint száz önkormányzatot "együtt irányít", Vona Gábor pedig Orbán Viktor polgári körében kezdte politikai pályafutását.

"Mégsem történhet meg az a gyalázat, hogy egy Sztálin kegyelméből a háborús bűnös minősítést megúszó ember nevét viselje egy egész esztendő. Épp elég szégyen az országra nézve a Horthy-szobrok és terek felbukkanása. A Fidesz legalább ebben, a nemzetközi botrány ígérő javaslatban ne sorakozzon fel szélsőjobboldali kreatúrája mellé" - zárul a közlemény.

Forrás: Nol.hu

Vissza...