Bartus László: Bolondok hajója

2012-09-11 18:57:58

Száraz tónak nedves partján döglött béka kuruttyol.
Hallgatja egy süket ember, ki a vízben lubickol.
Vak meglátja, hogy kiugrik, sánta utána szalad.
Kopasz ember haját tépi, a néma meg óbégat.

Olyan érzése van az embernek, amikor a magyar miniszterelnököt hallgatja, mintha száraz tónak nedves partján ülne, ahol döglött béka kuruttyol. Mintha megbolondult volna a világ, semmi nem ugyanazt jelenti, mint ami. Orbán mindennek ellenkezőjét mondja, mint amit az ember a szemével lát és a fülével hall. Mintha feje tetejére állt volna a világ. Normális ember úgy érzi, hogy megbolondult. Nem ismerős?

Ez intő jel, emberek, ébresztő. A propagandának van egy típusa, amelynek a struktúrája erre épül. Megbolondul, aki hallgatja, vagy a rabja lesz. A beszédből lehet azonosítani a szellemiséget, amely mögötte áll. A beszéd struktúrája olyan szellemiséget tükröz, amelynek vége legutóbb népirtás lett. Az a nép, amely ennek hatása alá kerül, képtelen ennek ellenállni, nem képes azt leleplezni, nem képes a bolondot a bolondokházába tenni, és a hatalmat gondolkodó felelős emberek kezébe tenni, készen áll arra, hogy bármi megtörténjék vele. Az olyan ember, aki képes egy olyan IMF-listát hazudni, amely nincs, az nincs tisztában a tettei súlyával. Skizofrén paranoiás embernek nincs lelkiismerete. Ösztönösen cselekszik, öntudatlanul is azt teszi, amit az elődei tettek, akik abból elméletet is alkottak. Annak a kommunikációnak, amelyet Orbán folytat, van egy ismert struktúrája. Ennek lényege az, hogy az egyéneket megfosztja a gondolkodástól, tömeggé alacsonyítja őket, amely nem az értelmével, hanem az érzelmeivel dolgozza fel a körülötte levő világot. Ennek a kommunikációs technikának a struktúrája arra épül, hogy ellenségképet alkot, és veszélyhelyzetet szimulál, a veszélytől pedig a vezér menti meg a nemzetet. Az ellenségkép olyan bűnbakká válik, akiről bármilyen hazugságot el lehet hitetni. Ha kiderül, hogy az egész hazugság, nem számít, akkor is hisznek benne. Nem számít, hogy az IMF nem kéri a nyugdíj csökkentését, ez akkor is a mítosz része lesz, és az ellenségről lekaparni nem lehet. Amikor egy nép erre nem háborodik fel, akkor elveszítette a védekező képességét, életveszélyben van.

Akár tudatosan alkalmazza Orbán, akár ösztönösen, kommunikációja azonos a náci propagandával. Akik ellen szabadságharcot hirdetett, azok ugyanazok, akik ellen Hitler harcolt. Az IMF a zsidó nemzetközi pénztőke jelképe az antiszemita retorikában. Megtestesíti a zsidó liberális világrendet, parlamenti demokráciát és jogállamot, amelyet Orbán a hanyatló Nyugatnak nevez, akik ellen a „békemenet” azt hirdette, hogy „nem leszünk gyarmat”. Orbán hallgatósága semmi mást nem ért ezen, mint a zsidókat, a demokráciát a zsidók ármányának tartja, hogy a hatalomba férkőzhessenek és a szegény magyar népet kifoszthassák. Ez kristálytiszta náci elmélet. Ez nem fasizmus, hanem nácizmus. Orbán azért engedett szabadon egy baltás gyilkost, aki álmában felkaszabolt egy örmény katonát, mert semmi nem drága azért, hogy a zsidóktól és a zsidóktól való függőségtől megszabaduljon. Neki zsidóktól való függőséget jelent az, ha a demokráciát megkövetelik tőle, ha nemzetközi pénzügyi szervezettől kell kölcsönt kérni. A gyilkosok pénze is jobb. Ebből lehet megérteni, micsoda fanatizmus áll a szabadságharc mögött. Aki azt mondja, hogy Orbán nem antiszemita, és bedől a Wallenberg-év hazug propagandájának, az vak.

Nem kívánok e helyen részletes elemzést adni a goebbels-i náci propaganda struktúrájáról. Aki nem hiszi, kutasson az interneten, de itt is találhat utalásokat annak lényegéről, és a skizofrén diktátorok lélekrajzáról is. Csupán szeretném felhívni mindenki figyelmét, hogy a világ nem akkor kezdődött, amikor mi megszülettünk. Előttünk is éltek emberek, és bizonyos folyamatok már előttünk is lejátszódtak. Ugyanabból a magból ugyanaz a fa nő ki, és ugyanazt a gyümölcsöt termi. A náci beszédből antiszemitizmus és nácizmus lesz, mert a mag a saját gyümölcsét termi meg. Orbán hatalmasat bukott az azeri baltás gyilkos szabadon engedésével, és ellenfelei azt hitték, már meg is bukott. Ellenkezőleg, két nap alatt megmutatta, nem lehet lebecsülni, és pillanatok alatt bizonyította, hogy ellenfelei semmit nem tudnak se róla, se a terveiről, se a képességeiről, se a szándékairól, se az eszközeiről, amelyeket használ. Ezért védtelenek vele szemben és vereségre vannak ítélve. Eszelőssel szemben nincs esélye annak, aki úgy tekint rá, mint egy normális emberre, és a normális emberekkel szembeni taktikát alkalmazza. Aki úgy viszonyul Orbánhoz, ahogyan egy demokráciiában kell a politikai ellenfélhez, az vesztésre van ítélve. Hacsak nem jön meg az eszük, és nem néznek szembe azzal, hogy mi lakozik abban az őrült emberben, aki megkaparintotta Magyarországot. Adolf Hitlert sem vették komolyan. Nem hitte senki, hogy megtörténhet az, ami megtörtént. Orbán Viktor nem akar ölni, de jelenleg náci eszméket hirdet és a náci propaganda eszközeit használja, és ezek eredménye egyelőre ugyanaz. Miért gondolja bárki, hogy ez majd itt megáll? Ha ő nem fog, majd fog más. De a gyilkos magokat ő veti el a gyilkosok szívében.

Ellenfelei nincsenek tisztában azzal, hogy egy skizofrén paranoiás fanatikus mire képes. Semmi nem állítja meg, nincsenek gátlásai, mindenre képes, és őserő lakozik benne. Orbán két év alatt befutotta azt a pályát, ami elvezetett a náci népirtáshoz. A nép készen áll, hogy megismétlődjön más formában az, amit 1944-ben tett. A szentistváni „keresztény-nemzeti” politikai katolicizmustól indult, annak alapelveiből építette meg a tákolmányt. A politikai katolicizmus deklaráltan nem fasizmus és nem nácizmus, hanem azok elődje, egy vallási ideológiára épülő elnyomó rendszer. Állami erővel akar terjeszkedni, a szabadságot az ember ellenségének tartja, ennél fogva gyűlöli a demokráciát, a köztársaságot, a parlamenti váltógazdálkodást, amit a szabadkőművességnek és a zsidóknak tulajdonít. Ezért a „keresztény-nemzeti” állam ideológiája mindig antiszemita. Ebből a középkorban is népirtás lett, a legmodernebb korban is. A fasizmus részben a katolicizmusra épült, a korporatív állam például harmadik utas katolikus találmány, és osztja a szabadkőművesek, a demokrácia és a parlamentarizmus elleni utálatot is. A fasizmus abban különbözik, hogy nem katolicizmusra akarja cserélni a zsidóknak tulajdonított liberális államot. Mindez kiegészítve a barbárságból fakadó zsidógyűlölő fajelmélettel, a nácizmus. Orbán két év alatt eljutott a náci propagandához, és jelenleg a katolikusokhoz, a katolikusok gyökeréből kinőtt antiszemita protestánsokhoz, a fasisztákhoz és a nácikhoz egyaránt szól. Rendszere mindháromból merít, egyelőre kizárólag az erőszak hiányzik belőle. A katolicizmusban volt a legtöbb erőszak, a középkori katolikus Európa gyilkolta le a legtöbb embert. A fasizmus és a nácizmus átvette tőle a zsidóellenes világi érveket, és szekularizálta a katolikus ideológiára épülő antiszemitizmust. Nem kell elhinni, de ha valakinek van internete, megnézheti, hogy a náci propaganda mire épült. Azt fogja találni, hogy a gyökerei a katolicizmusban találhatók. Orbán ezt a három ideológiát mixeli, és az erőszaktól, a nyílt diktatúrától még az tartja vissza, hogy egyrészt nincs ellenzéke, másrészt nincs pénze, és egy opciónak megtartja, hogy ha más nem lesz, akkor a zsidók pénzét kell elfogadnia, hogy ne omoljon össze az ország. Ha lesz elég pénze, a strukturálisan már kiépített, katolikus ideológiára épülő fasiszta rendszer működésbe lép. Nyíltan betilt majd sajtótermékeket, szakszervezeteket, pártokat, és ahogy azt volt kedves megígérni, kénytelen lesz ezt a félázsiai népet a demokrácia helyett egy másik rendszerben kormányozni.

Nincs más opció, ebből nem következhet más. És ha így lesz, akkor majdnem kizárt, hogy ez ne kerüljön emberek életébe, mert egy idő után nem lesz elég az sem, hogy betiltja azokat, akik nem tetszenek, a létezésük is zavarni fogja őt és a híveit, kell egy végleges megoldás. Előbb-utóbb minden elnyomásnak kialakul a valódi ellenzéke (a mostani nem az), és azt nem fogják tűrni. Aki azt képzeli, hogy ezt az embert majd leválthatja egy demokratikusnak álcázott választáson, az téved, gyáva, vagy korrupt, és azt hazugsággal leplezi. Felelőtlen ember. Ha valaki látta azokat a betyárokat, gárdistákat, kopasz fejűeket, akik egy hívó szóra bárhol megjelennek, és a rendőrök koszorúslányokként kísérik őket, az ne kérdezze, hogy hol vannak itt olyanok, akik képesek lennének ölni. Százával állnak készenlétben, és akkor nem beszéltünk arról, hogy az állam erőszakszervezetei is készek megvédeni a „nemzet érdekeit” kényszerintézkedésekkel.

Orbán a maga szempontjából mindent hibátlanul eltervezett az azeri gyilkos ügyében. Egy dologra nem számított, hogy az örmények ennyire mellre szívják, és képesek lesznek megszakítani Magyarországgal a diplomáciai kapcsolatokat, és elkezdenek lövöldözni a határon. Ezzel fellármázták a világot, és nyílttá tették, hogy milyen miniszterelnöke van Magyarországnak, milyen rendszer működik a Duna és a Tisza közén, milyen aljas dolgokra képes. Az örmények megmutatták azt is, hogyan lehet Orbánnal szemben sikeresen fellépni. Csak a teljes elutasítás, a legradikálisabb és legkeményebb fellépés lehet eredményes és hatásos. A legteljesebb mértékben el kell utasítani, örmény mintára fel kell mondani a „diplomáciai kapcsolatokat” vele. Nem lehet egy olyan választási komédiában részt venni, amelyről mindenki tudja, hogy csalás. Mindenki tudja, hogy a legtöbb demokráciában növekszik azok aránya, akik az utolsó napokban döntik el, hogy szavaznak-e, és ha igen, akkor kire. Akik gondolkodnak, azok az utolsó percre hagyják ennek eldöntését. Akik gondolkodás nélkül, érzelmi alapon, a goebbels-i propaganda tömegembereként szavaznak, azok tudják előre, hogy szavaznak, és kire.

A magyar parlamenti pártok egyetlen jó húzása az volt, amikor bojkottálták az illegitim alkotmány megalkotásában való részvételt. Utána a pénzük miatt megint visszamentek a parlamentbe, amellyel legitimálták az alaptörvényt és a belőle alkotott antidemokratikus sarkalatos törvényeket is. Minden, amiben részt vesznek, az egy elmebeteg diktatúráját legitimálja, és törvényesíti az összes törvénytelenséget. Orbán majd arra hivatkozik a hágai bíróság előtt, hogy a törvények szavazásában részt vettek az ellenzéki pártok. Demokratikusan hozta létre a rendszerét. Ha az ellenzéki pártok részt vesznek egy választáson, amelyről tudják, hogy egyenlőtlen feltételeket teremt, hogy csalásra épül, akkor azzal legitimálják a csalást, menlevelet adnak az orbáni diktatúrának. Orbánt nem lehet leváltani, csak az együttműködés felmondásával megmutatni az arcát.

Miután kiderült, hogy mit művelt a baltás gyilkos ügyében, nem szabad tovább asszisztálni ehhez a rendszerhez. Egy csaló választásban akar bárki részt venni? Elment az eszük? Mindent bojkottálni kell, a parlamentet, a választásokat, általános és mindenre kiterjedő sztrájkot kell hirdetni, amikor erre készen lesz a tömeg. Le kell állni, nem szabad résztvenni semmiben, ami hamis, csló és galád, legalább országnak és világnak nyilvánvalóvá kell tenni, hogy törvénytelenség zajlik. A legradikálisabb módon kell kinyilvánítani Orbán és a diktatúra elutasítását. Magyarország a demokratikus világ része, demokratikus országok szövetségese. Ha az ellenzék kategorikus, erőteljes és határozott jeleket ad, akkor a demokratikus világ megfékezi ezt az őrült embert, és nem kell embereknek megrokkanniuk. De ha annyira rövidlátóak és korruptak lesznek, hogy csak be akarnak kerülni a parlamentbe, és keresni egy kis pénzt, ezért cserébe legitimálják az Orbán-rendszert, akkor Magyarországon katasztrófával végződik ennek az embernek az ámokfutása, mert nem lehet más. A propaganda mutatja, hogy mi lesz a végkifejlete ennek a diktatúrának. Ha az örmények olyan gyávák, buták és korruptak lettek volna, mint a magyar értelmiség és a rájuk épülő impotens ellenzék, akkor lapultak volna, és soha senki nem tudta volna meg, milyen ember Magyarország miniszterelnöke. Most viszont a magyarokról is ez a vélemény, akik képesek őt eltűrni.

Az IMF-listáról való hazugság után, és a készülő választási csalás előtt, nem lehet úgy tenni, mintha mi sem történne. Orbánt csak egy módon lehet megállítani, ha felmondanak vele minden együttműködést. Ha bojkottálják, ha nem engedik meg neki, hogy demokráciának hazudhassa a diktatúrát. Ennek még most van esélye, amíg nem szerez pénzt valahonnan, és nem meri a nyílt diktatúrát és az erőszakot bevetni. Semmi nem árthat neki jobban, mint az, ha senki nem vesz részt a csaló választási komédiában. Válasszák meg a hívei, uralkodjon a semmi fölött. Legyen világos, hogy ez milyen rendszer. Annál előbb lesz vége, minél előbb állnak ellent ennek a skizofrén beteg ámokfutásnak. Az erőszakot leszámítva, a legradikálisabb ellenállást, mindent be kell vetni Orbán ellen. Le kell leplezni azt a hazugságot, hogy ez egy demokrácia. Nem szabad asszisztálni ehhez, mert nagyon nagy ára lesz.

Gyurcsány Ferenc éhségsztrájkja tiszteletre méltó és dicséretes. Végre egy radikális lépés. Reméljük, felfigyel rá a világ. Aztán ki kell találni a tiltakozásnak olyan formáit is, amely nem a tiltakozónak árt, hanem a diktátornak, aki felszámolta a jogállamot.  Le kell leplezni a diktatúra rendszerének működését. Minél előbb, annál jobb.

Kiemelném Gyurcsány nyilatkozatának egy mondatát: “A média túlnyomó része vagy nyomja a Fidesz propagandát, vagy üres locsogással tölti ki a műsoridőt.” Nagyon igaz. Végre észreveszi valaki. Üres locsogással töltik az időt. Ezek szerint már nemcsak én mondom. Csak nem a Klubrádióról és az álellenzéki ATV-ről van szó? Ez a két médium elsőszámú felelőse annak, hogy nincs ellenállás Magyarországon. Ezek leszerelik az ellenállást és elaltatják az embereket. Ezt mondom kezdettől fogva. A szabadság első lépése a Klubrádió és az ATV kikapcsolása. A távkapcsolóval és a rádiógombbal kezdődik az Orbán-rendszernek való ellenállás. Aki szabadságot akar, az kikapcsolja ezeket a gőz leengedésére alkalmas adókat, mert ezek kiveszik a lélekből azt az erőt, amire az ellenálláshoz szükség van. Amíg ez nem történik meg, addig nem lesz Magyarországon ellenállás, csak tévézés meg rádiózás. Üres locsogás, hazug fecsegés.

Forrás: Amerikai Népszava

Vissza...