Para-Kovács Imre: Törvénytől sújtva

2012-09-10 16:38:30

A jóindulat is csak indulat, arról nem is beszélve, hogy a jóindulatú daganat is daganat, amiből világosan látszik, hogy a világ dolgaiban nehezebb eligazodni, mint elsőre gondolnánk. Én például 47 éve nem vagyok képes, és a következő 47 évtől sem várok túl sokat, irigyeltem is mindig azokat az ostobákat, akik olyan kijelentésekre ragadtatták magukat, hogy én ismerem a nőket, vagy én tudom, hogy működnek a dolgok.

Nem ismerem a nőket, konkrétan nyolc éve próbálok megismerni egyet, és kétségtelenül elértem eredményeket, történt némi haladás, de húsz év múlva majd újra nyilatkozom a kérdésről, hátha. Azt viszont nem tudom, hogyan működnek a dolgok, főleg mert egyáltalán nem működnek, nincsenek is dolgok talán, illetve ha vannak, akkor csak senyvednek, akadoznak, recsegnek és összeomlanak.

A dolgok…

Tudatlanságom tehát mérhetetlen, de nem dicsekszem vele, elvagyok, mint Fidesz frakciótag a szép színes kupolateremben, néha egy szendvics, aztán este haza.

A veszprémi LMP-nyilatkozatot sem értem, de azért ennyivel nem érem be, és legalább magyarázni próbálom, mert szeretem az LMP-t, rájuk is szavaztam legutóbb, úgyhogy személyes ügy, kedvesek, aranyosak, de olyan hülyék, hogy a fal adja a másikat.

A Jobbik egy jogszerűen bejegyzett párt, parlamenti és helyi önkormányzati képviselettel. Jogállami keretek között, a jogszabályokat betartva joga van nyilvános rendezvényt szervezni, függetlenül attól, hogy a pártról, annak eddigi tevékenységéről ki mit gondol. Amíg nincs arra vonatkozó információ, hogy az adott rendezvény a jogszabályoknak nem felel meg, nehezen magyarázható annak lemondását kérni. Éppen ezért az ellentüntetést szervezők kiállását inkább feleslegesen feszültségkeltőnek tartjuk, mintsem a szélsőséges eszmék terjedését meggátlónak. Az elmúlt évek magyarországi tapasztalatai alapján a szeptember 8-ra Veszprémbe tervezettekhez hasonló demonstrációk és ellendemonstrációk nem a megoldások felé visznek. Azok csak a negatív jelenségek tüneteire reagálnak – nyilatkozta az ökopárt, amivel nagyjából el is intézte 2012-t, ennyi, csak erre és semmi másra nem fogunk emlékezni idénről, ezúton is gratulálok, talán fel kéne venni valakit, aki átfutja a nyilatkozatokat, mielőtt kikerülnek. Nem magamra gondolok. De valakire, aki látott már élő magyart, és olvasott politikai napilapokat, néha, alkalmanként, meg nézett tévét.

Nehéz normális embereket találni, Veszprémben is biztos lenyúlta az okos polgárokat a Fidesz és az MSZP, mert a LMP nem tud fizetést adni, és valaki lelkesedésből csinálja az egészet, mellette az egyetemen oktat, az állatkertet vezeti vagy könyvtáros, nyilván nem ér rá mindig, de attól még most nagyot hibázott.

Megpróbálhatnék az LMP fejével gondolkodni, de egyrészt gondolkodjon az LMP fejével az LMP, másrészt mindennek van határa, legalábbis mindennek, amiért nem fizetnek jelentős összegeket, úgyhogy inkább csak megpróbálom jóindulatú értelmezését nyújtani annak a ténynek, hogy kiálltak egy nyilas párt mellett.

Először is: nem álltak ki.

Az LMP a szűz párt, ahol annyira jófejek dolgoznak, hogy majd szétesnek a nagyszerűségtől, és azt hiszik, megengedhetik maguknak a nagyvonalúságot, a jogállami értelmezéseket és a jogászlogikát Magyarországon. Hát, baromira nem, de erre talán már ők is rájöttek.

Tipikus hiba kezdő politikusoknál, hogy abból indulnak ki: ami törvényes, az jogos, amit a törvény nem tilt, azt el kell tűrni, és hogy ennek képviselete miatt nem lehet akkorát bukni, mint most buknak éppen.

Magyarország nem jogállam, a Jobbik nem csupán egy törvényesen bejegyzett politikai szervezet, hanem minden, amitől egy tisztességes embernek hánynia kell, minden, amit a XX. században utáltunk, mínusz komcsik.

Ha ezt az LMP nem veszi tudomásul, akkor hamarabb megy a levesbe, mint az SZDSZ, akik szintén próbálkoztak ilyesmivel eleinte, míg végül más irányból köpték szemen magukat és minket.

A megoldás nem az, hogy figyelembe veszik a realitásokat, és zavartan lopnak a többiekkel, ha arra alkalom adódik, de nem is az, hogy feltételezve a totális sterilitást, megpróbálnak itt Svájcot játszani, és nyilatkozatokat kiadni a gyávaságról, elnézést, de ez egy kis város és nagyon be vagyunk szarva a náciktól, ezért nem megyünk ellenük, de azért még nem is értünk egyet velük, de nem bizony.

Ha Magyarországon vagy akárhol a világban steril körülmények között működne a politika, akkor nem politikusok irányítanák az országokat, hanem matematikusok. Ettől még messze vagyunk. Mondjuk, nem is baj, de a Kelet furcsa varázsa egyelőre erősebb, mint azt szeretném, és ami itt van, nem csupán az egykori gyarmat bája, nem az elmaradottság és a trehányság vidám kavalkádja, hanem kőkemény tahóság, agresszivitás és rasszista menetelés.

A magyar élet menete paródiája kíván lenni az Élet Menetének, és mint ilyen, tolerálhatatlan, rasszista megmozdulás, aminek megakadályozása nem opció, hanem kötelesség.

Hiába mond okosakat az LMP szakértője az országgyűlésben költségvetési részletkérdésekben, senki sem fog emlékezni rá. Erre a szerencsétlen, idióta nyilatkozatra fog gondolni mindenki évekig, ha az LMP-ről hall.

HĂĽlyegyerekek.

Forrás: Amerikai Népszava

Vissza...