Az LMP kiállt a Jobbik mellett

2012-09-09 07:43:37

Nem akartam hinni a szememnek, de aztán összeállt a kép. Pedig ma nagyszerű dolog történt. Egy jobbikos nyomulást fél pályás útlezárással és részvételi fölénnyel akadályoztak meg veszprémi pártok - így a DK, az MSZP - és több civil szervezet, például a Szolidaritás.

Az LMP hiányzott.

A fasiszta eszmék elleni személyes tiltakozás helyett veszprémi szervezetük egy közleményt adott ki, amelyben többek között ez olvasható:

"A Jobbik egy jogszerűen bejegyzett párt, parlamenti és helyi önkormányzati képviselettel. Jogállami keretek között, a jogszabályokat betartva joga van nyilvános rendezvényt szervezni, függetlenül attól, hogy a pártról, annak eddigi tevékenységéről ki mit gondol. Amíg nincs arra vonatkozó információ, hogy az adott rendezvény a jogszabályoknak nem felel meg, nehezen magyarázható annak lemondását kérni. Éppen ezért az ellentüntetést szervezők kiállását inkább feleslegesen feszültségkeltőnek tartjuk, mintsem a szélsőséges eszmék terjedését meggátlónak. Az elmúlt évek magyarországi tapasztalatai alapján a szeptember 8-ra Veszprémbe tervezettekhez hasonló demonstrációk és ellendemonstrációk nem a megoldások felé visznek. Azok csak a negatív jelenségek tüneteire reagálnak."

Hát így,..

Az emberben ilyenkor derengeni kezd, hogy ez ugyanaz az a szöveg, amit a Fidesz mond. Mintha valaki koalíciós partnernek jelentkezne. Hogy a Jobbik van, ők pedig úgymond egyenlő távolságot tartanának a "komcsiktól" és a szélsőjobbtól. Igaz, a szélsőjobbtól az egyenlő mindig jóval kisebb.

Beugrik a korábban felvetett lehetséges "technikai koalíció" a Jobbikkal, meg Schiffer András mosolygós kvaterkázása a Jobbik napernyője alatt. Nem is beszélve ugyancsak Schiffer kellemes sétájára Gaudi Nagy Tamással a leláncolt kollégákhoz tavaly decemberben. Volt már közösen benyújtott törvényjavaslatuk is.

A szöveg szerint a fasiszták ellen vonulók felesleges feszültségkeltők. A kurucinfós, zsidózó, vérvádazó, uniós zászlót égető, cigányokat fenyegető, gárdamasírozó csürhe az rendben van. Az vonulhat, hiszen be van jegyezve, meg a jogállami keretek.

Azt hiszem, ez a vég. Az LMP mindenben elhatárolódik az MSZP-től és a DK-tól, de megvédi a Jobbikot, ezzel téve szívességet a Fidesznek.

Nem tudom, hogy az LMP országos vezetői mit szólnak ehhez a szöveghez, gondolom, áldásukat adták rá. Ha így van, és nem jön a helyreigazítás, azt hiszem a kiebrudalt Kukorelly járt a legjobban.

Szégyen, ami történt, de legalább tisztábban látunk. 

Forrás: Gréczy.blog.hu

Vissza...